Експерти розповіли, як влітку заощадити на паливі

Зазвичай влітку витрата палива нижче, ніж взимку, адже не потрібно прогрівати мотор і повзати по заметах. Але це не означає, що не треба економити. Є кілька способів, як скоротити витрати на паливо в спекотну погоду.

Паливо

Зараз багато різних бензинів. Різниця в октанових числах у 92-го і 95-го бензину не дуже велика. Тим не менш, вона все-таки є. Влітку не потрібно економити на паливі. Двигун дуже чутливий до нього. Ви втратите набагато більше, якщо вам доведеться платити за капітальний ремонт мотора.

Радимо не заправлятися на нелегальних АЗС. Якщо раптом з мотором вашого автомобіля щось трапиться, то проба палива встановить його контрафактність. В результаті вам доведеться самому платити за ремонт.

Колеса

Тиск в шинах повинен бути таким, яким вказав виробник. Але влітку можна підняти тиск на пару десятих. В цьому випадку витрата палива знизиться. Трохи, але все-таки знизиться. Знижений тиск завжди призводить до зростання витрати палива.

Клімат-контроль і час

Звичайно, влітку хочеться, щоб кондиціонер працював постійно. До того ж при відкритих вікнах. Бажання зрозуміле, але воно може обійтися в «копієчку». Якщо ви хочете заощадити на паливі – рідше вмикайте клімат-контроль і не відкривайте вікна. Можна ще їздити ввечері, коли спека спадає. До речі, ввечері немає дорожніх «пробок», завдяки чому заощаджується паливо.

Фільтр

Досвідчені водії знають, що через забитий повітряний фільтр збільшується витрата палива. Якщо вчасно замінити фільтр – можна заощадити до 2% палива.

Багажник на даху і зайві речі

Влітку в багатьох автомобілях скупчуються найрізноманітніші предмети. Більшість з них ніколи не знадобляться. Проте, ми їх наполегливо возимо. Але зайва вага автомобіля збільшує витрату палива. Хочете заощадити – приберіть зайві речі з багажника і салону. Багажник на даху теж краще зняти.

Швидкість

Рідко який водій зможе втриматися, щоб влітку на трасі не вичавити максимум швидкості зі свого автомобіля. Швидкість – це прекрасно. Однак, чим більше швидкість – тим більше витрата палива. Від стилю поїздки багато в чому залежить, скільки споживає палива ваш «залізний кінь». Тому якщо не хочете витрачати зайві гроші – дотримуйтесь швидкісного режиму.


Не пропустіть