Експерти назвали п’ять функцій в авто, про які часто забувають водії

Експерти розповіли про п’яти функціях авто, які водії забувають частіше за інших. Ситуацію могло б виправити уважне читання інструкції, що додається до транспортного засобу.

Перше місце дісталося адаптивному освітленню салону. Ця можливість якийсь час залишалася доступною виключно для моделей преміум-сегмента, але тепер подібне освітлення є майже в кожному автомобілі. Зазвичай, водії знають про наявність даної опції, проте не надто добре ознайомлені з повним списком її особливостей роботи. Одним із прикладів є можливість скорегувати колірну гамму в залежності від настрою або погодних умов.

На другому місці списку знаходиться контроль тиску в шинах. Цей показник експерти вважають одним з найважливіших, тому він присутній практично в кожному сучасному авто під назвою TPMS. Наступним пунктом відзначена діагностика сонливості, яка повинна підвищити рівень безпеки на дорогах. Функціонал допомагає виявити ознаки втоми водія. Як правило, такі системи є в новіших моделях.

Четверте місце отримав електронний контроль стійкості: ESP і ESC. Робота систем дозволяє стабілізувати становище транспортного засобу на дорозі, а при втраті управління транспортом вони перешкоджають заносу авто, використовуючи гальмівну систему в автоматичному режимі. На сьогодні покришки без відповідної опції не з’являються на ринку. Замикає список система просушування гальмівних дисків. Ця функція є в авто марки BMW. Гальмівна ефективність знижується на мокрій дорозі. При реєстрації сенсором зміни погодних умов система знижує зазор між диском і гальмівними колодками для підвищення ефективності гальмування.


Не пропустіть