7 ознак ДТП, які можна знайти в салоні авто

Серйозні аварії ніколи не проходять безслідно, тому ознаки ДТП завжди можна виявити в салоні автомобіля. Автоексперти розповіли, на що потрібно звернути увагу при покупці машини на вторинному ринку.

Заміна подушки безпеки на кермі – одна з основних ознак того, що машина побувала в ДТП. Визначити це можна за кольором матеріалу і слідах монтажу на болтах.

Крім того, про аварію буде свідчити запаяна або перетягнути шкірою передня панель. Водій помітить сліди ремонту, але, якщо перетяжку зробили добре, виявити сліди зможе тільки фахівець.

Бічні подушки спрацьовують в спинках сидінь, тому після ремонту нерідко змінюють сидіння цілком. Сліди такої роботи можна побачити на болтах кріплення полозів до підлоги.

На кожному склі в автомобілі стоїть клеймо з датою випуску і іншими даними. Якщо якесь із скел відрізняється від інших, потрібно обов’язково з’ясувати причину його заміни.

Після аварії в автомобілі досить часто знімають різні пластикові деталі. Визначити це можна, придивившись до місць кріплення і болтів, а також перевіривши стельові ручки і пороги.

Крім того, дізнатися, що автомобіль побував в ДТП, можна звернувши увагу на ремені безпеки. Так, якщо бірка з датою випуску ременя не відповідає автомобілю, це може бути ознакою аварії. Витягнуті або погано працюючі ремені також вказують на ДТП.

У автомобіля, що був у використанні, з боку водія обов’язково утворюються потертості і подряпини на порозі. Якщо машина має пристойний пробіг, але пороги як нові, його могли фарбувати після ДТП.

Салон можуть розбирати з різних причин, але, якщо продавець приховує це, тобто причина задуматися. Швидше за все автомобіль ремонтували після серйозної аварії, і краще відмовитися від покупки цього авто.


Не пропустіть