Названо ТОП-5 поширених проблем з автомобілем

Так влаштований автомобіль, що він рано чи пізно обов’язково змусить власника зіткнутися з тими чи іншими технічними проблемами. Більш того, існують такі неполадки, які можна назвати найбільш поширеними в сучасній автомобільній техніці. Експерти перерахували п’ять несправностей, з якими автомобілістам доводиться стикатися найчастіше.

Одна з найчастіших проблем, за словами експертів, полягає в активації індикатора несправності Check Engine (перевірте двигун, – прим.). З цим явищем стикаються власники нових машин. Як тільки піктограма з таким написом засвітилася на панелі приладів, є привід запідозрити як незначну несправність, так і серйозну поломку, яка може зажадати негайного відвідування СТО. Найчастіше даний індикатор загоряється при виході каталізатора з ладу або заправці бака неякісним паливом.

Висока витрата палива – ще одна неприємність, якою супроводжується експлуатація транспортного засобу. Найбільша проблема тут криється в тому, що до збільшеного витраті палива веде безліч факторів, виявити які буває складно. Підклинювання ручного гальма, старі фільтри, проблеми з трансмісією або двигуном – визначитися допоможе тільки досвідчений механік.

У числі інших поширених причин фахівці відзначають спускання колеса, особливо в умовах вітчизняних доріг. Також водіям доводиться стикатися з перегрівом двигуна, тим більше влітку в режимі руху по міських пробках. Нарешті, не менш поширені проблеми зі згорянням палива і підготовкою паливо-повітряної суміші перед подачею в камеру згоряння.


Не пропустіть