Лайфхак для водіїв, як “на око” виявити вбитий автомобіль

Автоексперти дали поради, як вичислити битий і порядком “пошарпаний” автомобіль, навіть якщо продавець запевняє у протилежному. Це можна зробити на око.

З відновлення машин після серйозних аварій існує цілий бізнес, але мало хто хоче купувати автомобіль, який побував в переробці.

Щоб бачити дефекти лакофарбового покриття, необхідно оглядати машину при денному освітленні. Тривожний дзвіночок, коли продавець пропонує зустрітися в темний час доби і показує авто в темному гаражі.

При огляді відкрийте капот, і огляньте болти кріплення капота і передніх крил. Якщо болти відкручували, то на них буде пошкоджена фарба, або залишаться сліди рубців. А це одна з ознак кузовного ремонту.

Уважно треба дивитися болт. Якщо він недотягнутого або нестандартний – привід насторожитися. Те ж саме можна сказати при виявленні зламаного пістона.

Звертати увагу необхідно і на пороги. В уживаного автомобіля вони покриті дрібними подряпинами від взуття. Якщо з одного боку подряпин немає, швидше за все, його фарбували.

Якщо не видно буде точок зварювання кузова, значить, вони сховалися під шаром шпаклівки. Це ще один мінус даної машини.

Слід також провести рукою по зазору. Якщо машину “перекроювали”, на дотик це можна буде визначити.

Якщо власник замість ПТЗ показує дублікат – це не є добре і такий автомобіль не варто купувати.


Не пропустіть