Експерти назвали несправності в автомобілі, які не потрібно ремонтувати

Експерти автомобільної сфери розповіли про помилки, які часто зустрічаються в експлуатації машини. Виявляється, багато випадків, в яких автомобілісти зазвичай починають ремонт, не є несправностями, і, отже, їх не потрібно ремонтувати.
Іноді транспортний засіб поводиться так, ніби-то якісь його системи і деталі несправні. Однак не варто поспішати розбирати машину, в деяких ситуаціях необхідно ретельно розібратися в причинах цих «ознак». Так, іноді може барахлити акумулятор, що наштовхує на думку про його поломку. У таких випадках не виходить його завести поворотом ключа. Однак експерти радять не поспішати, така проблема властива автомашинам з АКПП при невиставленому в режим «нейтраль» або «паркінг» ручці. Також іноді водії не звертають увагу, що в авто перебуває в режимі заднього ходу або «драйв».

Буває і так, що при управлінні виникає відчуття якоїсь загальмованості ходу рульового колеса, ніби його щось утримує, створюючи перешкоди для прокручування. Часто така неприємність трапляється на поворотах. Це також може бути не поломкою, а всього лише результатом роботи ESP, навпаки, допомагає транспортному засобу щоб не занесло.

Дивні шуми під днищем можуть спонукати негайно вирушати в СТО. Однак їх причиною може бути розширена в процесі нагрівання вихлопна труба. Часто таке відбувається в період холодів. Також не варто хвилюватися при виявленні плям під машиною, це не завжди свідчить про витік рідини. Експерти дають просте пояснення – подібний слід могла залишити і попередня машина, яка стояла раніше в місці парковки.

Відчуття м’якості педалі гальма при тому, що самі колодки були замінені недавно, швидше за все, явище тимчасове. Також і довільний запуск в салоні повітряної рециркуляції може говорити про правильну роботу під час включення заднього ходу. Такий механізм запобігає потраплянню всередину авто вихлопних газів. Також і неможливість повернути кермо при вимкненому запаленні не говорить про несправності, так як в таких ситуаціях може включатися блокування, тому слід спокійно кілька разів повторити процес, при цьому повертаючи ключ.


Не пропустіть