4 автомобільні проблеми, які можна вирішити самому, а не їхати на СТО

Існує досить багато проблем, які змушують водія відправлятися зі своєю «ластівкою» в автосервіс. Проте, існує чимало таких проблем, які при належному бажанні можна вирішити самостійно, причому досить стрімко і без допомоги співробітників сервісу або офіційних дилерів.

1. «Клацає» під капотом

Найчастіше таке відбувається взимку під час більш-менш сильних морозів. Через холод акумулятор автомобіля втрачає свою ємність до того, що може перестати справлятися з заводом мотора. В такому випадку батарею потрібно «зігріти». Для того, щоб вирішити проблему, повертаємо ключ запалювання не до кінця і деякий час тримаємо в такому положенні. Повторюємо процедуру 5-6 разів, після чого знову намагаємося завестися. Найчастіше допомагає, а настирливі «клацання» зникають самі собою.

2. Поворотники стали швидко моргати

Таке найчастіше буває в тій ситуації, коли лампи в інших освітлювальних приладах перегоріли. Вирішується проблема просто і найочевиднішим чином. Потрібно дослідним шляхом встановити, в якому саме освітлювальному приладі з’явилися проблеми, і здійснити заміну ламп.

3. Фари погано світять

Практика показує, що дуже часто таке відбувається через банальне окиснення контактів. Перш ніж бігти в автосервіс, можна самостійно розібрати фари і перевірити стан ламп і поверхонь, які з ними стикаються. Якщо при огляді вдалося знайти сліди іржі, озброюємось миючим засобом, металевою щіткою, мастилом і видаляємо корозію. Після цього фари повинні працювати як нові.

4. «Маслянка»

Якщо на приладовій панелі зажевріла «маслянка», не варто відразу впадати в паніку, можливо, вдасться обійтися «малою кров’ю». Хоча дана піктограма може вказувати і на наявність серйозних поломок, найчастіше вона просто свідчить про банальну нестачу мастила. Тому вирушаємо на зустріч з масляним щупом під капотом. Якщо проблема дійсно в рівні, просто доливаємо.

Джерело novate.ru

Не пропустіть