Назвали найбільшу помилку водіїв в поводженні з ременями безпеки

Багато людей вважають, що іноді ремені шкодять, а не захищають.

В інтернеті ви знайдете тисячі відеороликів, які переконливо доводять, чому необхідно подорожувати з пристебнутими ременями безпеки.

І все ж багато людей цього не роблять. А багато хто з тих, хто пристібає ремені, роблять це неправильно. Деякі вважають подушки безпеки достатніми фактором захисту, що дозволяє не користуватися ременями.

Але ці дві речі, насправді, доповнюють, а не замінюють один одного. Функція ременя полягає в тому, щоб вловлювати кінетичну енергію тіла людини, яка при ударі через інерцією продовжує рухатися зі швидкістю, з якою автомобіль їхав раніше.

При зіткненні на швидкості 50 кілометрів на годину людина з непристебнутим ременем буде рухатися вперед з силою, яка в 30-60 разів перевищує його вагу. Тобто незахищений пасажир на задньому сидінні впаде на тих, хто знаходиться попереду, з силою близько трьох-чотирьох тонн.

Звичайно, завжди знайдуться люди, які стверджують, що ремені несуть додаткові ризики. Однак проблема полягає в тому, що багато хто з нас пристібають ремінь механічно, не звертаючи уваги на його стан. А адже дуже важливо, де ремінь виявиться в момент удару. Його нижня частина повинна припадати на кістки тазу, а не на черевну порожнину. Верхня частина повинна йти над ключицею, а не біля вуха.

На новіших автомобілях ремені зазвичай мають саморегулюючий важіль, і водієві з пасажирами просто потрібно подивитися, як його пристебнути. Старі механізми дають можливість вручну регулювати висоту.

Джерело sud.ua

Не пропустіть