Способи, як повернути салону запах нової машини

Після покупки нового автомобіля всі водії насолоджуються неймовірно приємним запахом всередині салону, проте через деякий час аромат зникає.

Однак ні з чим неможливо порівняти те відчуття, коли їздиш в чистому і охайному авто. Аромат салону машини безпосередньо залежить від матеріалів, які використовуються при обробці. Після тривалого використання машини, аромат чистого салону пропадає, а йому на заміну приходить неприємний запах, від якого хочеться швидше позбутися.

Чудес на світі не буває, тому відразу хочеться відзначити, що повністю повернути запах нової машини ніколи не вийде. Набагато простіше відразу не доводити стан салону до критичного. Для цього потрібно просто правильно доглядати за автомобілем, не курити в салоні і не перевозити речі, які погано пахнуть.

Повністю дотримуватися всіх правил на практиці все одно ніколи не виходить, тому виникає необхідність повернути первісний запах після тривалого використання.

Запах сигарет неможливо нейтралізувати повністю, тому що аромат тютюну просочується в усі деталі автосалону. Краще ніколи не курити в салоні, тому що потім для позбавлення від запаху сигарет доведеться витратити багато сил і часу. Часом навіть фахівці не в силах на всі сто відсотків очистити салон від даного неприємного запаху. Особливо це варто враховувати, якщо ви купуєте автомобіль з рук. Пам’ятайте, що ви ніколи не зможете перетворити прокурений салон в акуратний і свіжий. Навіть якщо всі інші показники автомобіля вас повністю влаштовують, є сенс відмовитися від покупки через прокурений салон.

Нерідко всередині салону автомобіля виникає грибок або цвіль. Запах від подібних грибкових організмів неймовірно неприємний, тому позбуватися від нього теж доводиться. Особливо часто така проблема зустрічається, якщо автомобіль зберігають в гаражі з поганою вентиляцією. Нерідко грибок і пліснява виникають, коли автовласник неправильно доглядає за салоном машини. Щоб позбутися від проблеми, потрібно повністю міняти оббивку сидінь, очищати вентиляцію і проводити ряд додаткових технічних дій.

Як отримати приємний запах в салоні авто?

Використання простого ароматизатора допоможе створювати в салоні приємний запах, який буде довго зберігатися і нейтралізовувати сторонні запахи. Купити подібний засіб дуже просто, тому що у всіх магазинах представлений широкий асортимент. Однак багато автовласників, бажаючи заощадити, віддають перевагу дешевим освіжувачам повітря, які не допоможуть впоратися з проблемою. Купуючи бюджетний засіб, можна погіршити запах в салоні. Не існує ідеального ароматизатора для автомобілів, тому всі вони блокують проблему лише поверхово.

Японці придумали неймовірно ефективний засіб, який здобув популярність і затребуваність у всьому світі. Димова шашка направляється в систему рециркуляції і обдування. Таким чином гарячий дим осідає на всіх деталях автосалону. Процедура займає 10 хвилин, після завершення потрібно провітрити салон. Результат порадує будь-якого автовласника.

Також можна звернутися до фахівців на автомийці. Дана процедура називається комплексний детейлінг. Вона включається повне очищення авто від бруду, пилу і сторонніх запахів. Послуга досить витратна, тому здійснювати її рекомендується перед продажем автомобіля або раз на кілька років.


Не пропустіть