5 практичних порад, які допоможуть при запотіванні скла автомобіля (Фото)

Запотівання скла – не просто неприємне явище для автомобіліста. Конденсат на склах відніме час, робить водінням менш комфортним і навіть може стати причиною ДТП. Існують різні методики боротьби з запітнілими скел. Далеко не всі вони однаково ефективні. Найчастіше для досягнення максимального ефекту слід застосувати сукупність заходів.

1. Налаштувати кліматичну систему

Якщо в автомобілі на склах став з’являтися конденсат і більш того, скла стали пітніти зсередини, то перше що слід зробити – це перевірити настройки кліматичної системи. Не забуваємо про використання обдування скел, направляємо дефлектори вентиляторів в потрібну сторону. Якщо кліматична система не справляється з запотівання швидко, то є привід перевірити салонний фільтр. Дуже часто буває так, що вся система погано працює тільки через його забруднення або ж через те, що фільтр ввібрав багато вологи.

2. Перевірити вентиляцію

Практика показує, що дуже часто проблеми з конденсатом в автомобілі з’являються через несправність, надмірного забруднення або пошкодження системи вентиляції салону. Наприклад, пошкодити вентиляцію можуть під час кузовного ремонту. Також, вентиляція може виявитися чимось заблокованою, наприклад, якимось речами в салоні або багажнику авто.

В рамках даної перевірки, варто також оцінити стан зливних отворів системи кондиціонування повітря. Не зайвим буде перевірити і систему охолодження двигуна, її несправність часто стає причиною утворення конденсату на склах без будь-якої очевидної на те причини.

3. Народні та магазинні засоби

Звичайно ж для боротьби з конденсатом на склах можна використовувати найрізноманітніші «народні» і магазинні засоби. Вибір і того, і іншого на сьогоднішній день неймовірно широкий. У магазинах в першу чергу слід звернути увагу на спеціальні серветки, а також спреї та аерозолі, які наносяться на скло для захисту від запотівання. Діють препарати такого роду дуже просто – на склі утворюється плівка, яка не дозволяє воді затримуватися.
Захисний засіб для скла можна приготувати і самостійно. Для цього потрібно змішати 1 частину гліцерину і 10 частин спирту. Одержаний розчин наноситься на скло точно також, як магазинний засіб.

4. Видалити зайву вологу з салону

Не варто забувати про те, що волога в салоні також є причиною утворення конденсату на вікнах. В першу чергу все це стосується осінньо-зимового періоду, коли на килимках і на підлозі залишається вода, занесена зовні або сніг, який починає поступово танути. Якщо не хочеться мати зайвих пробоєм з конденсатом, то від перерахованих речей рекомендується відразу ж позбавлятися.

Примітка: існує один дуже дієвий «народний» спосіб, який дозволить видалити надлишки вологи в салоні автомобіля. Потрібно встановити ємність з котячим наповнювачем і залишити його в салоні хоча б на одну ніч. Наповнювач вбере в себе значну частину вологи з повітря.

5. Використовувати плівку

Одним з найбільш кардинальних способів боротьби з конденсатом на склах є використання спеціальної плівки, якою покривається все скло. Це точно така ж плівка, яка використовується для захисту від вологи і конденсату мотоциклетних шоломів. Наноситься точно також, як і тонуюча. Єдиний нюанс полягає в тому, що дану операцію краще довірити професіоналам.

Джерело novate.ru

Не пропустіть