Фахівці назвали ознаки того, що слід міняти ремінь ГРМ

Обрив ременя або ланцюга ГРМ може привести до серйозних наслідків для автомобіля і нанести відчутний удар по бюджету його власника. Тому будь-якому водієві важливо знати ознаки, які підкажуть, що наближається час заміни ременя ГРМ.

Термін служби деталі залежить від моделі і становить від 50 до 100 тис. км. Але в ситуації, коли ременю більше п’яти років, замінити його потрібно не залежно від пробігу. Причиною обриву також можуть стати неякісний виріб, сильний знос, непотрібні елементи і патьоки під ним, високі навантаження, перетяжка або слабкий натяг.

Трапляється, що ремінь ГРМ перескакує на шківі розподільного або колінвала на кілька зубів, провокуючи перебої в роботі двигуна. При появі такої проблеми машину слід перевірити на предмет патьоків. Якщо їх немає, слід зняти кришку ременя і переконатися у відповідності міток ГРМ розподільчого вала і колінвала.

Не зайвим буде огляд ременя на предмет тріщин, надривів і потертостей. Зовнішніх ознак вистачить для визначення стану ГРМ. Через зношеність ременя в двигуні виникають цокаючі або шаркаючі звуки.


Не пропустіть