Експерти розповіли, як уникнути перегріву автомобільного двигуна

Правильний догляд за автомобільним мотором в першу чергу передбачає його регулярний огляд, а також при потребі перегляд вузлів системи охолодження силового агрегату.

На думку експертів техцентрів, на сьогоднішній день більша частина автовласників дуже рідко вдається до турботи про власне авто. Автомобіль, як і будь-який досить важкий механізм може несподівано постраждати, і в таких ситуаціях необхідно швидко визначити причину технічних проблем.

В іншому випадку це може привести до недешевого ремонту. В першу чергу це стосується проблем системи охолодження двигуна, які призводять до її розгерметизації і надалі до витоку охолоджуючої рідини, яка веде до перегріву.

Найбільш відомими симптомами цієї поломки є зниження показника антифризу в розширювальному бачку, а також поява незрозумілих кольорових калюж під машиною і поява пари з-під кришки розширювального бачка. Останній же варіант буде досить складною проблемою, тому що білий колір диму говорить про найбільш підступну неприємність, яка може бути пов’язана з розгерметизацією системи охолодження.

Після утворення мікротріщини, через які потім випливає антифриз. Далі антифриз рухається в камеру згоряння, що призводить до гідроударів в циліндрах. Ясно, що щоб такого не сталося найкраще взяти правило регулярно ремонтувати значущі вузли системи охолодження.


Не пропустіть