Названо 5 важливих особливостей управління авто на поганий трасі

Міські дороги завжди відрізнялися від заміських.

Вся справа в тому, що в місті ремонт доріг проводиться регулярно, а ось по сільським трасах і путівцях, дорожники проходять з технікою вкрай рідко. Саме тому водій завжди повинен знати, як поводитися на поганий трасі.

По-перше, потрібно дотримуватися швидкісного режиму, не порушуючи його. Пересуватися на швидкості по ділянках з поганою дорогою вкрай небезпечно, так як це може стати причиною виникнення дорожньо-транспортних пригод. Найкраще, пересуватися по дорогах зі швидкістю не більше 60-70 кілометрів на годину.

По-друге, водій зобов’язаний відчувати взаємодію керма і коліс. Це дозволить приймати правильні рішення щодо управління автомобілем. Контролюючи кермом поведінку коліс водій домагається того, що заздалегідь розуміє, що відбувається з автомобілем і як він проходить всі ями і нерівності дороги.

Ще одним хорошим засобом пересування по ямах стає так званий “політ над ямами”. Вибираючи чітку швидкість водії можуть домогтися того, що машина буде пролітати над ямами, отримуючи мінімальні пошкодження або зовсім уникаючи їх.

Рух по подібній трасі негативно позначається на підвісці автомобіля, тому потрібно намагатися пересуватися таким чином, щоб підвіска страждала мінімально. Для цього важливо заздалегідь продумувати траєкторію свого руху.

Ну і ще одним важливим правилом стає допущення різкого гальмування. Вся справа в тому, що в цьому випадку вага транспортного засобу переміститься вперед і сильно натисне на пружини. Наслідки можуть бути негативними, тому різко гальмувати не потрібно, а втім, при невеликій швидкості робити цього не доведеться.


Не пропустіть