«Якщо немає кондиціонера»: як в спеку не «розплавитися» в салоні авто

Експерти порадили українським водіям, як зберегти нормальне самопочуття при аномальній спеці на вулиці при відсутності кондиціонера в автомобілі.

Про це повідомляють ЗМІ.

У сучасних авто є різні кондиціонери і кліматичні установки. Деякі з них дозволяють охолодити автомобіль ще до того, як ви сядете всередину. Однак подібні опції доступні далеко не всім автомобілістам. Та й кондиціонер може просто зламатися.

Існують способи, як при відсутності кондиціонера в машині трохи легше пережити літню спеку.

Перше і найочевидніше – поставити автомобіль в тінь. Подумайте заздалегідь, куди і коли ви будете їхати і все прорахуйте так, щоб автомобіль на час стоянки знаходився в тіні.

Щоб хоч трохи знизити температуру автомобіля, необхідно використовувати сонцезахисний екран хоча б на лобовому склі машини. Завдяки цьому ви хоча б зможете доторкнутися до елементів панелі управління.

Завдяки тонуванню можна досягти ефекту зниження температури в салоні на кілька градусів, а також воно допоможе при їзді, так як сонце більше не буде вас сильно сліпити.

Завдяки тому, що ви залишите вікна відкритими на сантиметр або два, ви зможете забезпечити кращий теплообмін між машиною і навколишнім середовищем, що не дозволить салону нагрітися більше, ніж навколишнє середовище.

Щоб охолодити автомобіль в найкоротші терміни необхідно відкрити двері з одного боку і почати інтенсивно закривати і відкривати двері з іншого боку. Завдяки цьому ви випустите весь гаряче повітря з салону.

Якщо салон з темної шкіри, то рекомендується використовувати чохли з білої тканини, так як вони будуть нагріватися в рази менше.

Коли автомобіль тільки приїхав з мийки і вас очікує далека дорога, то можна цілком зняти взуття, щоб ноги не потіли і не ставали слизькими.

Обов’язково при спеці беріть з собою 5-літрову пляшку води, якої можна як вмитися, якщо вам стане погано, і також протерти салон.

Завдяки цим нескладним порадам спекотна дорога влітку стане набагато приємнішою, і водій зможе зберігати нормальне самопочуття і концентрацію.

Джерело golos.ua

Не пропустіть