Експерти назвали головні помилки при їзді на “механіці”

Виявляється, механічна коробка передач агрегат досить ніжний і вимагає до себе не тільки уваги, а й дбайливого ставлення.

Незважаючи на те, що МКПП вважається дуже надійним агрегатом, з нею необхідно бути обережним. Експерти зібрали кілька головних помилок водіїв, які можуть привести до поломки навіть механіки.

Перше, на що фахівці звертають увагу – їзда з притиснутою педаллю зчеплення. Так їздять в основному новачки, і робити цього не рекомендується з тієї причини, що зчеплення в механіці якраз є найбільш вразливою частиною. Втім, різке відпускання педалі зчеплення також згубно позначається на довговічності цього вузла. Сюди ж можна віднести і перемикання з задньої передачі на першу, не чекаючи зупинки авто.

Перемикання без вичавленої педалі зчеплення теж не продовжує життя КПП. Крім цього фахівці рекомендують правильно використовувати гальмування двигуном. Тут варто звернути увагу на те, що при такій поведінці водії, що їдуть позаду не бачать ваших стоп-сигналів. Також не можна забувати про вибір правильної передачі.

Постійне перебування руки водія на важелі перемикання передач теж вважається помилкою – в цьому випадку руху рукою розбовтують тяги куліси. Нарешті, при русі в пробках деякі водії постійно вичавлюють педаль зчеплення – при таких частих «вправах» розхитується вижимний підшипник.


Не пропустіть