Як визначити скручений пробіг автомобіля

Якщо ви вирішили придбати машину з пробігом, то вам необхідно бути вкрай уважним і знати, як визначити скручений пробіг автомобіля перед його покупкою, бо в Україні дуже часто продавці скручують пробіг, щоб продати авто якомога дорожче.

Для того, щоб скрутити пробіг на одометрі автомобіля не потрібно бути професором. Тому такі випадки шахрайства не рідкість в Україні. Продавець, що перебив реальний пробіг транспортного засобу, позбавляється від бувалого авто, в той час як покупець купує за свої гроші замість машини своєї мрії, купу старого металобрухту.

Для того, щоб вас не надурили, необхідно знати деякі особливості, як визначити реальний пробіг автомобіля. Давайте відразу уточнимо, скрутити одометр можна як механічний, так і електронний. Різниця лише в тому, якими інструментами будуть користуватися шахраї. У першому випадку з механічним одометром можуть попрацювати вручну, для електронної версії використовують спеціальну перепрошивку, а в деяких випадках навіть можуть перепаяти плати. В будь-якому випадку визначити скручений пробіг на одометрі можна.

Якщо при огляді автомобіля у вас виникли сумніви з приводу реального пробігу зазначеного на одометрі, не полінуйтеся і уважно вивчіть панель. Ознаки скрученого пробігу на механічному одометрі — нерівно стоять цифри. Це свідчить про те, що прилад подавався несанкціонованому втручанню. При заводській збірці цифри на барабані стоять, як солдатики, а після скрутки поставити їх в ідеальний ряд неможливо. На циферблаті десь все одно будуть скоси і неприродна кривизна, яку можна помітити неозброєним оком. Крім цього до явних ознак втручання в роботу одометра відносять пошкоджені кріплення приладової дошки.

Наявність скрученого пробігу на електронному приладі визначити на око, неможливо. Якщо шахраї перепаяли плати або здійснювали інші маніпуляції з одометром, в такому випадку всі заводські кріплення і пломби природно будуть зірвані, але вам ніхто не дозволить його розкривати. Єдина можливість дізнатися правду, це відправитися на діагностику в сервісний центр або скористатися спеціальним сканером.

Крім цього існує ряд інших, непрямих доказів скрученого пробігу на автомобілі. Звичайно, їх не можна розглядати як конкретне керівництво або користуватися одним з нижчезазначених пунктів. Наприклад, затерте і продавлене водійське сидіння може свідчити не тільки про солідний пробіг транспорту, але також і про фізіологічні особливості колишнього водія. Тому, всі нижче перераховані ознаки працюють в сукупності і тільки в тому випадку, якщо заявлений пробіг автомобіля на одометрі не відповідає зовнішньому вигляду самого транспортного засобу.

Отже, якщо при огляді автомобіля у вас виникли сумніви з приводу його реального пробігу, обов’язково зверніть увагу на такі деталі як:

Сильно зношені гальмівні диски;
Стерті накладки на педалях;
Засалена, стерта обшивка біля керма;
Стерті і подряпані кнопки;
Продавлене, подерте від часу водійське сидіння;
Помітний люфт водійських дверей;
Замутнені фари і лобове скло.
Під час тривалої експлуатації, лобове скло і фари піддаються механічним пошкодженням у вигляді дрібних камінчиків і іншого сміття, які дряпають поверхню, в результаті чого скло набуває загальний каламутний вигляд.

Визначити реальний пробіг автомобіля допоможуть і на станції техобслуговування. Тамтешнім фахівцям достатньо перевірити: в масляній системі тиск, компресію в циліндрах, подивитися на колір вихлопу і провести ще ряд нескладних маніпуляцій, після чого вам винесуть вердикт.

Крім техогляду про скручування пробігу можуть свідчити документи та відмітки про сервісне обслуговування. Скориставшись VIN номером авто, зверніться в сервіс, де востаннє обслуговувався автомобіль, або попросіть продавця пред’явити сервісне замовлення — наряд.

Особливої ​​уваги заслуговую автомобілі, які використовувалися як таксі або для будь-яких інших комерційних цілей. Природно пробіг у такого транспорту буде не малий з усіма витікаючими звідси наслідками. Щоб упевнитися у своїх підозрах перевірте наявність реєстрації машини у відповідних органах. Для цього можна скористатися інтернетом, зайти на необхідний ресурс, через пошукову систему і ввести дані автомобіля, що купується.

Якщо при покупці автомобіля у вас виникли підозри щодо чесності продавця або реальний пробіг автомобіля, від даного придбання краще відмовитися.

http://autodriving.net/


Не пропустіть