Яку автосигналізацію вибрати?

В останні роки практично кожен приватний автомобіль обладнаний системою сигналізації. Закінчилися ті часи, коли власники «залізних коней» тривожно спали, чекаючи нічних візитерів, і з тривогою підходили вранці до своєї машини. У сучасних магазинах автовласникам представлений великий вибір різних сигналізацій, важливо правильно вибрати потрібну систему сигналізації. Навіть чоловіки часом відчувають труднощі при виборі тієї чи іншої системи сигналізації, не в кращому становищі і далекі від автомобільних тим жінки, які володіють автомобілями. Часто сигналізацію встановлюють в автосалоні при покупці машини, або на СТО через кілька днів.

Захист від злодіїв і викрадачів.

Автомобілем можуть зацікавитися різні злочинці. Часом власник машини, сам не бажаючи того, провокує їх на злочин. Забута в машині дорога річ – прикраса, престижний телефон або ноутбук привертають увагу любителів легкої наживи. Часто власники вранці бачать свою машину без коліс, які ще ввечері стояли на своєму місці. Крадуть з салону автомобіля навіть тоді, коли власник відлучився від машини буквально на хвилинку і залишив незакритих двері. Злодіями розроблені різні схеми відволікання уваги власника, щоб знайшовши момент, скоїти крадіжку.

Професійні злодії мають великий досвід, і володіють потрібними їм знаннями, вони можуть нейтралізувати сигналізацію, щоб викрасти цінну річ з машини, або викрасти весь автомобіль. Тому правоохоронці радять не залишати без нагляду машину на тривалий час, забирати з собою або ховати цінні речі в салоні, не залишати їх на увазі.

Вибір сигналізації.

Існує безліч варіантів сигналізації, слід попередньо перед установкою на машину ознайомитися з їхніми характеристиками, щоб правильно ними користуватися.

Зручна в користуванні функція дистанційного закривання дверей машини.Слід врахувати тільки одну особливість – в автомобілях вітчизняного виробництва з плином часу можуть зіпсуватися замки, тому треба періодично перевіряти їх стан.

Розробники передбачили ситуацію, коли власник машини трохи неуважний, є сигналізація, яка блокує двері після певного часу від відключення запалювання.

Добрі відгуки про сигналізації з автоблокуванням – навіть випадкове натискання кнопки на пульті, після якого не було відкривання дверей, знову ставить машину на охорону. Існує варіант роботи систем сигналізації з включеним двигуном – після приходу водія не буде необхідності потім прогрівати салон і двигун. Можна встановити сигналізацію, яка з певними проміжками часу сама включає світлові і шумові ефекти – таким чином можна відлякати потенційного злодія.

Можна блокувати двері під час їзди – тоді точно на перехресті біля світлофора в машину не пробереться злодій. Існують системи сигналізації, коли можливо при втраті брелока іншим способом відключити роботу сигналізації. Не менш важлива функція включення двигуна дистанційно.Особливо корисно це взимку – відпадає необхідність прогріву двигуна і салону, водій сідає в уже прогріту машину.

Про функції сигналізації і тому, як вони діють, можна отримати консультацію у фахівців з обслуговування машин, важливо тільки вчасно до них звернутися.


Не пропустіть