Як упізнати крадений автомобіль: прості правила

Для того, аби не придбати крадений автомобіль, потрібно дотримуватися простих правил.
По-перше, треба звірити VIN-код уживаного автомобіля – це 17 цифр, за якими можна ідентифікувати автомобіль. Він зазначений у технічній документації і на авто (в залежності від марки – в різних місцях)

Крім цього, в будь-якому випадку потрібно звірити номер кузова з тим, який вказано в техпаспорті. Там не повинно бути ніяких потертостей, подряпин або виправлень.

Далі – перевірити маркування скла на вікнах. І ні в якому разі не шкодувати грошей на перевірку фахівцями. Вони винесуть остаточний вердикт.

Сумніви повинні викликати авто, які продаються за більш низькою ціною, ніж ринкова, а також, які продають у великих містах, хоча вони зареєстровані в провінції. По-перше, автомобіль можна перевірити на офіційному сайті МВС, в розділі “Транспортні засоби в розшуку” . Там можна ввести номер державного знака, номер кузова або шасі і таким чином переконатися, чи знаходиться авто у розшуку в зв’язку з незаконним заволодінням.

Оформляти договір купівлі-продажу треба у досвідченого нотаріуса.

Якщо людина придбала крадене авто, вона ризикує потрапити під слідство. Правоохоронці конфіскують авто, будуть з’ясовувати всі подробиці. Може бути довга судова тяганина. Стаття 289 КК України пояснює, що незаконне заволодіння транспортним засобом з будь-якою метою карається штрафом 1000 – 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (а це 17000 – 20400000 гривень) або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

http://automotoclub.info/


Не пропустіть