Основні причини швидкого зносу мотора

Назвати всі причини підвищеного зносу мотора неможливо. Все ж таки можна виділити основні фактори, що впливають на підвищення зносу двигуна. Поінформованість власника автомобіля в даному питанні допоможе уникнути помилок під час експлуатації мотора, що збільшить термін його життя, пише o-doroge.com

Отже, основні причини, через які збільшується знос двигуна автомобіля, такі:

– Несвоєчасна зміна масла і масляного фільтра. У процесі експлуатації моторне масло втрачає свої властивості. Втрата властивих характеристик масла відбувається швидше, якщо воно заливається в двигун із значним пробігом. Погіршення показників масла також призводить до погіршення умов роботи деталей двигуна, що і є причиною їх підвищеного зносу.

– Причиною підвищеного зносу мотора також є використання масла дуже низької якості. Тому дуже серйозно підійди до вибору масла для свого залізного коня незалежно від того, ЗАЗ це чи представник закордонного автопрому.

– Неякісні паливні та повітряні фільтри, а також їх несвоєчасна заміна призводять до потрапляння у двигун абразивних частинок, які викликають його підвищений знос, скорочуючи пробіг машини.

– Експлуатація та зберігання авто – також одна з головних умов підвищеного зносу двигуна. Підвищена мінусова або плюсова температура, а також їзда з максимальними навантаженнями, сприяють швидкому зносу двигуна. Наприклад, тільки один запуск мотора автомобіля взимку при мінусовій температурі (-20 С) еквівалентний пробігу в 150 км.

– Режим руху. Фахівці кажуть, що під час руху по трасі знос мотора буде менше, ніж у міських умовах. Крім того, близько сімдесяти відсотків зносу «забезпечує» пуск двигуна.


Не пропустіть