ТОП 8 помилок при покупці автомобіля

Ці 8 помилок роблять 80% людей при купівлі автомобіля. Як їх уникнути і вигідно купити авто ви дізнаєтеся в цій статті.

Купівля нової машини – захоплювальний і складний процес. Його закінченням цілком може стати перевитрата сотень тисяч гривень, і відсутність задоволення за кермом. Щоб підсумок виявився таким же радісним, як і сам процес вибору, огляду і покупки, пропонуємо ознайомитися з вісімкою найпоширеніших помилок покупців авто.

Помилка 1: любов з першого погляду

Автомобіль коштує дорого: сотні тисяч, навіть мільйони гривень. І цю не малу суму ви витратите в один день. У цей момент емоції – поганий помічник. Миттєва “закоханість” в автомобіль – і ось вже очі не дивляться на інші машини.
До покупки машини потрібно підходити з широко відкритими очима, а не з віддзеркалюваною в зіницях заповітною емблемою. Емоції – благодатний ґрунт і для продавця, чиє завдання змусити викласти з кишені більше, ніж слід. Щоб визначити, який автомобіль краще підійде для ваших потреб, слід замкнути емоції глибше, а замість них керуватися здоровим підходом і вивченням різних моделей. Для емоцій буде багато простору – але давати їм свободу потрібно вже після покупки.

Помилка 2: забути про тест-драйв

Тест-драйв – можливість “помацати” автомобіль своїми руками. І ще одне джерело задоволення від процесу вибору.
Сюрпризи після покупки автомобіля – штука небажана. Так навіщо відмовляти собі в можливості повноцінно протестувати обрану модель?

Помилка 3: покупка знижки, а не машини

Існують хороші програми заохочення клієнтів, правильні знижки і зручна продаж в розстрочку. Потрібно пам’ятати лише про одне: будь-який “продукт”, “послуга” або навіть цілий “сервісний пакет споживача” смачні рівно настільки, наскільки хороший сам автомобіль. Велика знижка – не привід купувати саме цю машину.

Помилка 4: знайомство з кредитними інструментами в салоні у дилера

Якщо не пропрацювати заздалегідь всі аспекти кредитної угоди, можна втратити все заощаджений на вартості придбання машини. І навіть більше, адже покупець, що не вивчив фінансові терміни та інструменти заздалегідь, особливо схильний промовам дилера. Відсотки виплат можуть лише виглядати привабливими, але на сусідній вулиці є пропозиція трохи краще. А зовні нешкідливі терміни на зразок “прогресивної ставки відсотка” здатні вичавити з гаманця неймовірні суми.

Помилка 5: нехтування сучасними системами безпеки

Сучасний автомобіль – ціла колекція різноманітних пристроїв для забезпечення безпеки при їзді. Однак багато покупців не знають, на які прилади звертати особливу увагу при порівнянні різних моделей.

Ефективні, а тому завжди варті своїх грошей, такі системи, як АБС (анти блокування коліс), ESC (контроль стабільності) і бічні подушки безпеки для захисту голови. Особливості роботи подібних систем краще вивчати самостійно, не надто довіряючи знанням продавців в автосалоні. Тому перед покупкою машини слід переглянути статті, що розповідають про сучасних автомобільних системах забезпечення безпеки.

Помилка 6: захоплення не надто потрібними аксесуарами

Всілякі рідини для захисту від корозії, тканин і фарби, рамки для номерів – такі дрібниці просто зайві, але обходяться в серйозну суму. Краще відмовитися від додаткових послуг і прихованих націнок. Це ж відноситься і до пропозицій класу “розширена страховка”: вона не окупить себе, якщо машина досить надійна, а її заміна планується через кілька років.

Помилка 7: незнання ринкової вартості нинішньої машини

Послуга “trade-in”, вона ж – програма утилізації автомобіля (або програма викупу старої машини) – відмінний спосіб отримати пристойну знижку на нову модель. І водночас – втратити серйозну суму, яку можна було б виручити при звичайному продажі авто в приватні руки на вторинному ринку. Важливо знати ринкову вартість своєї старої машини ще до того, як виникла можливість придбати нову. Озброївшись поданням про цей показник можна успішно заощадити на trade-in, або подумати про продажу старого автомобіля за системою “з рук в руки”. Як правило, такий спосіб заощадить більше коштів, хоча і потребує деяких зусиль.

Помилка 8: не запросити автомеханіка перед покупкою вживаного автомобіля

Стан автомобіля з пробігом при його покупці – важливий фактор вибору. Лише погляд досвідченого автомеханіка здатний побачити за косметичними хитрощами продавця серйозні недоліки, які обов’язково розкриють через кілька тижнів експлуатації.
Поспілкуйтеся з досвідченими автомеханіками перед покупкою старої машини. Краще віддати кілька сотень гривень за повноцінну діагностику, ніж витратити на ремонт тисячі. Механік професіонал відшукає і приховані “болячки”, і розповість всю історію старої машини, аж до її участі в серйозних аваріях. Навіть якщо у машини немає серйозних недоліків, то попросіть механіка розписати вартість ремонту дрібниць: список потенційних проблем і вартість їх вирішення – відмінний козир для торгів з продавцем.

Успіхів вам із покупкою.

Джерело – www.ria.com


Не пропустіть