Як пережити спеку в автомобілі без кондиціонера

Ефективні поради, які стануть в нагоді багатьом водіям, пише sobkor.net.

З приходом справжнього спекотного літа водії стикаються з серйозною проблемою, викликаною відсутністю кондиціонера. Не маючи зайвих коштів до його встановлення, власники транспортних засобів змушені виживати в розпечених коробках, намагаючись не зійти з розуму і не зомліти.

Однак навіть без всемогутнього охолоджуючого апарату можна успішно боротися з високими температурами всередині салону авто, якщо дотримуватися наступних простих правил.

По-перше, всіляко намагайтеся уникати сонця, паркуйтесь по можливості тільки в тіні, як можна швидше проїдьте сонячну сторону дороги. Загалом, не залишайте надовго машину під прямими палючими променями.

По-друге, не дозволяйте пекучому сонцю створювати парниковий ефект всередині вашого автомобіля. Проникаючи через скла, тепло може нагріти повітря в салоні до критичних 60-70 градусів. Тому закривайте непотрібні вам для огляду вікна папером, або шторками.

Постійно провітрюйте салон, повітря повинне вільно циркулювати, а не застоюватися. Для такого завдання можна використовувати штатну систему вентиляції, включите вентилятор на найвищі оберти і направляйте потоки повітря по різних куточках салону.

Не забувайте про те, що впоратися з високою температурою допоможе також раціональне використання вікон. Трохи відкрийте скла декількох дверей так, щоб повітря вільно циркулювало по салону. Краще відкривати скла з протилежних сторін, однак стежити при цьому, щоб в автомобілі не утворився істотний протяг.

Зверніть також увагу на теплоізоляцію частин кузова, які знаходяться по сусідству з глушниками і трубами. Гарячі деталі цілком можуть передавати тепло на ті частини кузова, які розміщені в салоні, підвищуючи і без того не маленьку температуру.


Не пропустіть