Як уберегти автомобіль від пошкоджень на парковці

Напевно, кожен автомобіліст стикався з ситуацією, коли на залишеному у дворі автомобілі з’являється свіжа вм’ятина або подряпина. Історія неприємна, і повністю її можна уникнути, тільки завжди залишаючи автомобіль на критому платному паркінгу під охороною. Очевидно, що паркінги є далеко не скрізь, але мінімізувати ймовірність пошкоджень машини у дворі все-таки можна, пише autorambler.ru.

Вузький двір – часто буває ситуація, що автомобілі паралельно припарковані обабіч, залишається тільки проїзд для однієї машини. Такі місця – в принципі не найкращі для паркування, але якщо інших варіантів немає, припаркувавшись, обов’язково оцініть обстановку – чи проїде по залишеному коридору автомобіль? А ГАЗель? А пожежна машина? Якщо на всі ці питання однозначну відповідь «так», то машину можна залишати. В даному випадку є одна хитрість – щоб в такому випадку машину не «притер» невмілий водій, потрібно трохи вивернути колеса на дорогу (в разі якщо ви припарковані не на ухилі), це змусить проїжджаючих трохи збільшувати дистанцію.

У випадку з вузьким проїздом ніколи не варто ставити автомобіль на повороті або вигині дороги, саме в повороті недосвідчені водії найчастіше зачіпають все довкола.

Якщо автомобілі припарковані не паралельно, а поруч, пліч опліч, обов’язково переконайтеся, що відстань між машинами достатя, щоб водій сусідньої зміг потрапити всередину. В даному випадку ситуація «я виліз, значить він залізе» не працює, сусід може виявитися вдвічі більшим і «докласти» вам проблем своїми дверима. Здійснювати акробатичні трюки з попаданням в машину через пасажирську сторону і переміщенням на водійське місце здоров’я дозволяє не кожному. Та й якщо дозволяє, спасибі за «подаруночок» у вигляді заблокованих водійських дверей ніхто не скаже.

Пошкодити машину може не тільки інший автомобіль, неуважними, а іноді і нетверезими з порушеною координацією бувають пішоходи. Тому, щоб не виявити на машині подряпини від сумок, колясок і візків не варто залишати машину в безпосередній близькості від пішохідного потоку.

Місце поряд з смітником – це однозначно те, на яке ставити машину не треба. Це і ті ж пішоходи, і негабаритні сміттєвози з не акуратними водіями. Крім того, куди можуть роз’їхатися баки під час прибирання – історія непередбачувана, ніякої гарантії, що один не зупиниться про ваш автомобіль немає. Ну і щури, які можуть залізти в теплий підкапотний простір і погризти там що завгодно. Загалом – це однозначно найгірше місце у дворі.

Пошкодити припаркований автомобіль можуть не тільки люди і машини, але і прилетілі зверху предмети. Особливо це актуально взимку, коли є ймовірність падіння з дахів бурульок, криги і снігу. Але ставити автомобіль впритул до будинку не варто і влітку – що може в будь-який момент полетіти з вікон і з балконів відомо тільки проживаючих в цьому будинку. Культуру, на жаль, дотримуються не всі, і збирати з машини недопалки, а то і що-небудь поважче, буде неприємно. Крім того, варто уникати хитких рекламних конструкцій, трухлявих і нахилених дерев.

Ну і звичайно, паркуватися завжди потрібно так, щоб машина не заважала проходу людей і проїзду інших автомобілів. І не займала одразу кілька місць. Тому що за хамську парковку пошкодження машині можуть завдати вже не випадково, а цілком свідомо.


Не пропустіть