Як самому визначити якість бензину?

Всім відомо, що якість бензину на наших автозаправках не завжди відповідає нашим очікуванням. Та й державним стандартам воно теж не завжди відповідає. Безумовно, детальний аналіз якості бензину можна провести виключно в спеціалізованій лабораторії. Однак є кілька простих і ефективних способів визначити поганий бензин, так би мовити в польових умовах.
1. На запах бензину. Всім відомо як пахне бензин, тому може насторожити якийсь інший запах: запах скрапленого газу, сірководню, нафталіну.
2. Можна перевірити на колір. По можливості, перелийте бензин в прозору ємність і зверніть увагу на колір (він повинен бути блідо-жовтий без домішок). Також можна перевірити якість автомобіля за допомогою марганцівки. Якщо при її добавці бензин зафарбували в рожевий колір – це означає що є домішка води.
3. Також перевірити якість бензину можна перевірити в такий спосіб: капнути на руку бензин. Він буде неякісним, якщо розтягнеться жирною плямою. Бензин буде якісним, якщо буде сушити шкіру.
4. Досить змочити лист звичайного паперу в невеликій кількості бензину. Якщо трохи почекати або подути на листок, то бензин випарується. За кольором листа і визначається якість палива. Якщо папір залишилася білим, то все добре, а от якщо ви бачите зміна кольору, то краще поїхати на іншу заправку. Масну пляму – наявність гасу, крапля води – повна катастрофа.
5. Щоб визначити, чи немає там непотрібних смол, знадобиться ще крапля бензину і скло. Підпалюємо бензин і дивимося на результат. Якщо після згоряння на склі залишилися білі кола, то все просто відмінно.
Якщо кільця на склі вийшли жовтуватого або коричневого кольору, значить, в бензині є смоли, які можуть привести до пошкодження двигуна або паливної системи. По тих же слідах, які залишилися після згоряння бензину на склі, можна розрізнити і наявність інших зайвих компонентів. Наприклад невеликі крапельки означають наявність в бензині дизельного палива або якогось масла.

http://auto.obozrevatel.com/


Не пропустіть