Чому водіям-початківцям не варто купувати вживане авто

Люди, які вперше сідають за кермо автомобіля, вважають, що він повинен бути старий, “щоб не шкода було розбити”, складним в управлінні, “щоб потім було простіше на машині з АКПП”, і так далі.

Проте експерти спростували ці стереотипи і назвали основні параметри ідеального автомобіля для водіїв-новачків, пише GoGetNews.

По-перше, вони радять купити бюджетну, але нову машину, і ні в якому разі не брати вживану. Це пояснюється тим, що потримані машини виходять з ладу частіше за нові, а у водіїв немає досвіду в обслуговуванні транспортних засобів. Бувають і такі випадки, що новачок навіть не підозрює, що їздить на несправному авто.

По-друге, модель автомобіля не повинна бути складною в керуванні. Крім цього фахівці рекомендують використовувати автоматичну коробку передач, але також підійде і роботизований варіант. Це дозволить водієві зосередитися на дорозі, не відволікаючись на перемикання передач.

Експерти підкреслили, що найкращим варіантом можуть стати міські компактні моделі В-класу. Використовуючи бюджетний транспортний засіб, новачок-водій зможе менше переживати про дрібні пошкодження, що іноді виникають під час адаптації до ситуації на дорозі.


Не пропустіть