Що потрібно перевіряти в машині перед поїздкою – відеоурок для водія

Регулярне техобслуговування авто це добре, але не слід покладатися на одних лише механіків. Багато що можна перевірити і самому, пише autocentre.ua.

Найпростіший огляд автомобіля може провести і водій-початківець. У відео наочно показано, що потрібно перевіряти в машині перед поїздкою. Причому, незалежно, нове авто або з пристойним пробігом.

Автори відео виділяють кілька основних пунктів такої перевірки. По-перше, потрібно регулярно заміряти тиск в шинах. Кишеньковий манометр – недорога, але потрібна річ в машині. Оптимальне значення тиску зазначено на спеціальній табличці в дверному отворі.

По-друге, не слід забувати перевіряти рівень масла і охолоджуючої рідини. Це продовжить життя двигуну і вбереже його від серйозних несправностей. Невелика каністра масла і антифриз (або хоча б дистильована вода) – корисні речі в багажнику.

З метою безпеки необхідно час від часу оглядати гальмівні диски і прислухатися до роботи гальм. Їх писк – вірний сигнал того, що колодки пора міняти.

Освітлювальні прилади також регулярно потрібно перевіряти в машині. Лампи в фарах ліхтарях або покажчиках повороту перегорають досить часто. Це теж може привести до сумних наслідків.

Нарешті, не варто забувати про таку дрібницю, як омивач скла. Особливо в дощові осінні дні. І слід пам’ятати, що річний шампунь замерзає при перших же морозах.


Не пропустіть