Чи варто купувати авто в наш непростий час

Чимало людей задумується сьогодні про те, чи варто купувати авто.

Ми спробуємо виділити для вас плюси і мінуси такого придбання, а також приблизно описати те, на що варто розраховувати. Найперше потрібно визначитися для себе, яку ж машину ви хочете, а точніше кажучи, можете собі дозволити. В першу чергу обрати потрібно між вживаними та новенькими авто. Бо якщо перші коштують суттєво дешевше і можна обрати автомобіль згідно з розміром вашого гаманця, то другі можна купувати в кредит, тобто розбити суму оплати на багато рівних і цілком досяжних частин. Так чи інакше, розглянемо спершу мінуси, пише f1analytic.com.

Серед найбільших мінусів придбання авто – власне грошові витрати. Спершу потрібно віддати солідну суму за придбання автомобіля, а потім постійно витрачатися на його обслуговування. Здається, що це дрібні витрати, але якщо копнути глибше, то все буде не так вже й весело. Залежно від заправки та виду бензину один літр цієї рідини коштує приблизно 20-25 гривень. Скільки його вам треба – буде залежати від того, наскільки потужне авто ви оберете. Бо якщо економ-клас витрачає від трьох літрів на сто кілометрів, то грандіозні позашляховики можуть їсти більше десяти, а то й всі п’ятнадцять літрів на ту саму сотню. Потрібно регулярно змінювати шини з літніх на зимові і навпаки, а також позачергово – у випадку проколу. Помити машину, замінити в ній мастило і робити регулярний технічний огляд – все це теж вийме гроші з вашої кишені.

Не варто забувати і про запасні частини для вашого автомобіля. З цієї точки зору краще обирати таку марку авто, запчастини до якої реально можна знайти в Україні, та ще й не за високою ціною. Наприклад, автозапчастини для Nissan краще купувати за адресою 911auto.com.ua/model/NISSAN. Адже з одного боку, в інтернеті завжди дешевше, а з іншого – тут працюють справжні професіонали, котрі гарантують якість свого товару.

Втім, плюсів у свого авто теж достатньо. Подумайте тільки, вам відтепер не доведеться мучитися зранку у цих переповнених автобусах і трамваях, наступаючи на ноги сусідам і терплячи черевики інших на ваших чоботах. Більше не потрібно чекати потрібне маршрутне таксі, адже ви просто виходите з дому, сідаєте у власну “колісницю” і їдете туди, куди вам потрібно. Сім’я може комфортно подорожувати разом з вами, ще й багаж габаритний можна прихопити, бо ж тепер і багажник у вас є. Одним словом, у цьому рішенні є як плюси, так і мінуси. А вирішувати, звісно, тільки вам, виходячи з відомої вам інформації та можливостей вашого гаманця.


Не пропустіть