Як керувати автомобілем на слизькій дорозі

Керуючи транспортними засобами на слизькій дорозі та за складних погодних умов, потрібно бути особливо уважними та обережними, чітко дотримуватися вимог Правил дорожнього руху, обирати безпечну швидкість та дистанцію руху, а також уникати різкого гальмування та маневрування, пише tribuna.pl.ua.

Перш за все треба звернути увагу на ефективність роботи гальмівної системи автомобіля, функціонування зовнішніх освітлювальних приладів, елементів очищення та обігріву вікон вашого автотранспорту, а також потурбуватися про

зимові шини.

Рекомендації керування транспортом в умовах ожеледиці та снігового накату:
На слизькій дорозі не гальмуйте різко це небезпечно. Раптове гальмування призводить до блокування коліс і збільшення гальмівного шляху, а найчастіше до втрати керованості.

Проїжджаючи небезпечну ділянку, намагайтеся зберігати швидкість постійною, педаллю акселератора користуйтеся дуже обережно, плавно, м’яко. Не робіть різких рухів кермом.

При русі на мостах та естакадах будьте особливо уважні. Крижана кірка на цих ділянках дороги з’являється раніше, ніж всюди, а зникає пізніше. У цих зонах уникайте різких рухів кермом, газом, гальмами.

На слизькій дорозі краще уникати різких маневрувань і обгонів. При русі на підйом, вибирайте таку передачу, щоб не доводилося переключатися до повного завершення підйому.

Під час спуску не натискайте на педаль зчеплення, це може призвести до некерованості автомобілем або заносу.
Не забувайте про пішоходів. Люди, що переходять дорогу, можуть посковзнутися і впасти. Тому намагайтеся не налякати пішохода різкими звуковими і світловими сигналами. Наближаючись до пішохідних переходів, та місць розташування дитячих установ, знижуйте швидкість до мінімуму.

Особливо уважними та обережними потрібно бути водіям маршрутних таксі, автобусів та тролейбусів. При виникненні аварійно-небезпечної ситуації з пасажирським транспортом тяжкість наслідків може бути надзвичайною, оскільки в салоні перебуває відразу значна кількість людей.

Тому водіям транспортних засобів, які здійснюють пасажирські перевезення, варто пам’ятати, що вони відповідають за життя і здоров’я своїх пасажирів.


Не пропустіть