Як правильно перевозити багаж у автомобілі

Часто перевезення багажу в автомобілі перетворюється на неабиякий квест. То великі коробки не влазяться, то багажник не закривається і таке інше.

Портал Автоцентр зібрав кілька класних порад, які допоможуть грамотно вмістити всі свої речі, навіть, якщо автівка не є валикою.

Салон
Цей варіант є найменш бажаним, адже речі можуть не лише створити дискомфорт для пасажирій, а й дещо понищити салон автівки. Не слід дазувати й про те, що деякі предмети при екстреній зупинці можуть продовжити рухатися за інерцією. Тому краще пристібати предмети пасками безпеки. Вони допоможуть зафіксувати багаж під час руху автомобіля.

Багажник
Це, на думку експертів, ідеальне місце для транспортування багажу, однак не слід забувати й про його грамотне та вдале розміщення, щоб ніщо не пошкодилося в дорозі. Предмети потрібно розміщувати щільно. Важкий багаж потрібно класти внизу, кути багажника краще замостити чимось м’яким. Дрібні речі краще возити поруч із запаскою. Ємності з рідинами розміщувати так, щоб вони були встановлені корками догори. До слова, при перевезенні багажу краще не складати задні ряди сидінь, адже вони служать захистом для пасажирів, у разі зіткнення.

Перевантаження
Багаж – це не лише габарити, а й маса. Потрібно чітко розраховувати здатність вашого авто перевозити важкі предмети. Дані про вантажопідйомність можна знайти у інструкції з експулатації автомобіля. Не забувайте про рівномірне розподілення багажу, щоб не було зон із просіданням транспортного засобу.


Не пропустіть