Потрібно пристібати ремені безпеки чи ні?

Відповідь проста: слід пристібати ремені завжди. При цьому ними повинні користуватися всі, хто знаходиться в салоні автомобіля, тобто і водій, і пасажири. В процесі їзди не варто чіпати ремінь, скручувати його, занадто сильно затягувати. Небезпеки в більшій мірі піддаються пасажири, ремені яких не пристебнуті, пише caronit.club

Помилковою є думка щодо того, що сидіння ззаду більш безпечне. При зіткненні вага пасажира збільшується в кілька разів, а тому удар може бути неймовірної сили. Загрозам від нього піддаються і ті, хто знаходиться поруч.

ДЕЯКІ ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ РЕМЕНІВ БЕЗПЕКИ

В обов’язковому порядку перевіряйте справність ременів безпеки перед кожною поїздкою. Кілька витрачених хвилин в майбутньому можуть зберегти здоров’я, а то й життя. Автомобілі без таких ременів не повинні використовуватися для перевезення пасажирів.

При русі не варто ремені скручувати або натягувати. Екстрені випадки застають вас несподівано, а тому необхідна постійна готовність до них.

Звертайте увагу на водіїв, які в своїх авто використовують заглушки замість таких ременів. Вони несерйозні і зневажливо ставляться до правил, перевищують швидкості, за кермо сідають в нетверезому стані.


Не пропустіть