Чому у автомобіля може бути підвищена витрата палива

На обличчях багатьох автолюбителів посмішка спадає, коли вони помічають, що у їх «залізного коня» стала підвищена витрата палива. Причому цифра відчутно більше зазначеної в паспорті. А з огляду на поточний стан цін на паливо – така динаміка влітає в копієчку, пише from-ua.com.

Але, перш ніж робити які-небудь дії – потрібно з’ясувати причини. Причини підвищеної витрати палива можна розділити на дві основні категорії:

1.Об’ектівние – проблеми технічного характеру. Деталі зношуються і вже не можуть виконувати свої функції на повну котушку.

2. Суб’єктивні – проблеми, виною яких є людський фактор.

Об’єктивні причини підвищеної витрати палива:

Коли збільшується кут зсуву запалювання – паливо витрачається швидше. Чим більший кут, тим більша витрата палива.

Перевірте, чи правильно виставлені зазори в свічках запалювання.

Порівняйте температуру охолоджуючої рідини з розрахунковою. Якщо вона нижче, то мотор буде брати до 8% додаткового палива для прогріву.

Якщо ви заправляєте автомобіль неякісним бензином або дизелем, а пробіг вашої «конячки» неабиякий, то не зайвим буде перевірити вузол циліндропоршневої групи.

Вчасно міняйте моторне масло.

Якщо є проблеми з вузлом зчеплення, то через пробуксовування, при якій доводиться перегазовувати витрата пального відчутно зростає.

Перевіряйте тиск в шинах. При коченні на приспущених шинах сила тертя збільшується. Так при зниженні тиску хоча б на одну дві атмосфери витрата палива підвищується до 4%.

Суб’єктивні причини підвищеної витрати палива:

Навантажуючи машину зайвою вагою, готуйтеся платити на 10% більше за кожні 100 кілограм.

Відкриті вікна знижують аеродинаміку машини, особливо при їзді на швидкості понад 60 км/год.

Якщо ваші вміння в їзді залишають бажати кращого, ви раз у раз сіпаєтеся взад-вперед, то двигун має постійне навантаження, а значить і споживає більше палива.

Постійно включений кондиціонер або магнітола також можуть вплинути на «апетит» вашої улюблениці.

Близьке і дальнє світло фар підвищують витрати на 5% і 10% відповідно.

Це далеко не всі причини підвищеної витрати палива, а лише основні. Необхідно регулярно проводити діагностику свого автомобіля, щоб в майбутньому не переплачувати за пальне.

Не сперечаюся, коли ми пересуваємося на власній машині – ми економимо на оренді авто, але в наші дні вирішальним фактором, на жаль, є ціни на паливо.


Не пропустіть