Як шахраї обманюють водіїв на дорогах?

Будьте обережні: трійка найпоширеніших автоподстав!

Імітація ДТП за участю пішохода

Водій спокійно їде на автомобілі, не порушує правила і несподівано «збиває» пішохода. Перша реакція автомобіліста в такій ситуації – шок і паніка, страх опинитися на тюремних нарах. В інтернеті дуже багато відео, записаних на авторегістратори, які демонструють, як шахраї імітують наїзд, а потім починають грати на почуттях вини водіїв.

Що робити в такій ситуації? Краще рішення – постаратися не піддаватися паніці. Жодна розсудливий пішохід, який опинився під колесами машини, не відмовиться від медичної допомоги. Якщо «потерпілий» наполягає на тому, що хоче отримати гроші і піти – не вірте і викликайте медиків і співробітників поліції. А погрози того, що на вас будуть впливати впливові родичі і друзі, є явною ознакою афери.

ДТП з «мертвої зони»

Зазвичай така афера провертається наступним чином. Автомобіль спокійно їде по лівому ряду, не порушуючи ПДР. Тут його наздоганяє інша машина, миготінням фар вказує на необхідність перестроювання правіше. Рух в правий ряд виявляється фатальним, так як там раптом виявляється ще одна машина аферистів, яка до цього трималися в «мертвій зоні» огляду.

Як вести себе в такій ситуації? Краще за все не вести автомобіль по крайньому лівому ряду, тільки якщо необхідно здійснити обгін або поворот наліво. Якщо ж потрібно переміститися вправо, спокійно включіть поворотник і оцініть, наскільки смуга вільна, через праве бокове дзеркало. Нікуди не поспішайте, не панікуйте.

Відсутній пішохід

У такій афері беруть участь три автомобілі, тільки водій одного з них не знає, що він є частиною гри. Аферисти машини вибирають жертву і кидають в неї щось важке (зазвичай – пластикову битулку з водою). Так імітують ситуацію, немов автомобіль «зачепив» пішохода заднім крилом, або щось в цьому роді. Потім наздоганяють нічого не підозрючого «порушника» і стверджують, що він збив пішохода, після чого зник з місця ДТП. В цей час під’їжджає ще одна машина з «свідками», що сталося.

У такій ситуації вірний помічник – відеореєстратор. Якщо його немає, ведіть себе так, як рекомендується при першому випадку. Без паніки викликайте поліцію, причому до того, як аферисти самі подзвонять «патрулям». Не ведіться на їх умовляння і не намагайтеся відкупитися грошима.

http://mirfactov.com/


Не пропустіть