Як продовжити життя двигуна

Всі ми знаємо таке судження, що мотор для автомобіля – це як серце для людини.

І в цій статті ми розглянемо, як треба доглядати за мотором, щоб продовжити термін його служби якомога більше, пише from-ua.com.

Для початку потрібно уважно вивчити всі вказівки виробника і заливати в обов’язковому порядку в мотор те масло, яке буде підходити за всіма показниками і властивостями, що зазначені в інструкції. Ще не потрібно забувати про своєчасну зміну масла. Найбільш підходящим варіантом вважається заміна масла кожні 10-15 тисяч пройдених автомобілем кілометрів. Знайте, чим більше пробіг ваш автомобіль, тим частіше необхідно проводити зміну масла, наприклад, кожні 8 тисяч кілометрів пробігу.

Всі знають, що різновидів масла існує багато. І коли придбане масло не буде відповідати за своїми характеристиками того, що зазначено на упаковці, то існує велика ймовірність істотного нанесення шкоди мотору. У зв’язку з цим купувати масло потрібно тільки в перевірених торгових точках з бездоганною репутацією, і при покупці обов’язково дивіться термін придатності і час виготовлення. Навіть коли вам будуть надавати великі знижки через прийдешнє завершення терміну придатності, то йдіть мимо не зупиняючись, так як це масло може стати причиною головного болю і поломки двигуна автомобіля.

Професіонали не рекомендують прислухатися до різних умільців, які весь час рекомендують додавати всілякі присадки в масло. А всі ті торговці, які будуть вам це рекомендувати думають тільки про одне – про свій прибуток. Знайте, що масло високої якості вже володіє всіма потрібними речовинами і добавками, які забезпечать безперебійну роботу мотора. Тільки таке масло і необхідно купувати. А ось різні промивання та очищувачі масляної системи, під час заміни масла, застосовувати можна і навіть потрібно, але тільки високоякісні.

Паливна система також вважається одним з основних частин вашого транспортного засобу, яка теж потребує особливого догляду. Всякого роду поломки в цій частині автомобіля приведуть вас на станцію технічного обслуговування, яку не дуже-то і хочеться відвідувати. Звідси випливає, що паливо також потрібно застосовувати тільки високої якості (без добавок і не розбавлене).

Майже всюди говорять і всюди пишуть, що працівники АЗС «хімічать». У зв’язку з цим необхідно заправляти автомобіль виключно на перевірених заправних станціях. Також бажано не викидати чеки, тому що якщо щось станеться з вашим транспортним засобом через погану якість палива, то вони завжди нададуть вам допомогу в доведенні факту продажу вам кепського бензину. І ще, все вищевикладене також відноситься і до антифризу, і до тосолу, і всього того, що ви заливаєте в свій транспортний засіб.

Щоб не допускати перегріву радіатора не забувайте періодично контролювати рівень охолоджувальної рідини, тим самим уникнете зайвого відвідування станції технічного обслуговування.

Паливний фільтр вважається одним з перших, хто створює перешкоду на шляху поганої якості бензину. Згідно порад різних виробників оптимальний період заміни паливного фільтра це кожні 5 тисяч пройдених кілометрів для автомобілів з дизельним мотором і кожні 7 тисяч кілометрів для мотора, що працює на бензині. Якщо ж виникає потреба зміни фільтра завчасно, то в якомусь образі не чекайте досягнення рекомендованої величини пробігу, а міняйте фільтр негайно.


Не пропустіть