Як захистити авто від викрадення: поради досвідчених водіїв

Викрадення та угони авто стали в нашій країні неабиякою проблемою. Так чи інакше, але у кожного автомобіліста є досить великі шанси залишитися без свого транспортного засобу, зазначають Подробности.

Угон — це, звичайно, дуже неприємно, але не менш прикро, коли в машині розбивають скло, щоби вкрасти магнітолу або телефон, який водій необачно залишив на своєму сидінні. Існує декілька досить простих та дієвих способів убезпечити своє авто, якими, однак, часто нехтують автовласники.

Залишайте машину в гаражі

Автомобіль, припаркований на вулиці, завжди більш легка здобич для злодія. Інша справа — гараж, їх зламують не настільки часто. Якщо у вас немає свого гаража або він розташований далеко від вашого будинку, можна розглянути варіанти оренди. Так, це, звичайно, недешево, але, можливо, ці інвестиції допоможуть не залишитися без машини.

Блокатори

Зараз існує дуже широкий вибір блокувальних комплексів. Причому потрібно встановлювати саме комплекс, оскільки головне — змусити злодія витратити якомога більше часу на розблокування автівки. А, можливо, він взагалі відмовиться від ідеї викрасти її. Блокатори можна ставити на капот, кермо, педалі, коробку передач, гальма.

Має бути видно, що ваша машина стоїть на сигналізації

Миготливий діод біля лобового скла, який повідомляє, що машина стоїть на сигналізації, — зовсім не зайва деталь. До речі, при цьому сигналізація може навіть не працювати. Або можна наклеїти якусь наклейку, яка повідомлятиме про те, що машина під дуже серйозним захистом. Це як табличка «Обережно, злий собака!». Собаки може і не бути, але навіщо зайвий раз перевіряти та ризикувати своїм здоров’ям? Єдиний момент, на наклейці не повинно бути інформації про тип сигналізації, бо це лише допоможе викрадачеві швидше зламати машину.

Тримайте машину в порядку

Є така теорія «розбитого вікна»: якщо залишити чисту та доглянуту машину навіть в найнебезпечнішому районі, вона може там спокійно простояти довгий час. Але варто розбити в ній вікно, і не мине й доби, як її пограбують дочиста.

Тож слідкуйте за своєю машиною. Її гарний зовнішній вигляд повідомлятиме про те, що хазяїн дорожить нею. Відповідно, в ній встановлена ​​гарна сигналізація, господар швидко помітить пропажу та заявить про неї, можливо, там навіть встановлений маячок, за яким машину можна легко відстежити.

Не залишайте цінності на видноті

Планшет, недбало кинутий на передньому сидінні — це просто червона ганчірка для злодія. Що може бути простіше: швидко вибив скло і вкрав дорогу річ. Те ж стосується і дамських сумочок, які не менш привабливі. Не полінуйтеся і приберіть речі в багажник або хоча би на підлогу автомобіля, подалі від цікавих очей.

Паркуйтеся в безпечному місці

Ця порада більш, ніж очевидна. Якщо у вас поруч із будинком або прямо у дворі є платна парковка, — не пошкодуйте грошей. До речі, користуючись послугами паркувальників, ви убезпечите машину і від можливих злочинних дій самих паркувальників. Відомі випадки, коли за деякий час після відкриття платного паркінгу в районі за одну ніч у сусідніх дворах у всіх машин були порізані шини.

Заховайте замок запалювання

Кнопка, яка дозволяє заводити машину без ключа є великою спокусою для шахраїв, тому краще уникати її використання. Особливо дбайливі власники авто нерідко ховають замок запалювання де-небудь, наприклад, під сидінням. І навіть якщо злодій його знайде (хоча спочатку він неодмінно впаде в легкий ступор, коли не знайде замок на звичному місці), він може і не зважитися на викрадення такого авто. Адже ясно, що господар з-під землі дістане і машину, і викрадача.

Уникайте «підпільних» автосервісів

Якщо ви на декілька днів поставили машину в автосервіс, там її можуть не лише відремонтувати, а й професійно підготувати до угону. У працівників достатньо часу, щоби виявити всі ваші системи захисту і грамотно їх знешкодити. Причому, забравши машину з автосервісу, ви нічого не запідозрите. Вона, як і раніше, буде закриватися і відкриватися з сигналізації, але при цьому навіть в режимі охорони її без проблем можна буде завести. І одного разу сонячним ранком ви просто не знайдете її під вікнами.

Коли заганяєте машину в ремонт, ставте всі системи у сервісний режим, в якому все брелоки знімаються, і ви віддаєте машину з одним штатним ключем. В такому випадку працівникам сервісу не вдасться дібратися до ваших систем захисту.

Закривайте машину!

Забудькуваті водії страждають найчастіше. У першу чергу злодій пошукає ті машини, в яких для нього люб’язно залишили відкритими двері чи вікна. Якщо ви страждаєте забудькуватістю, придумайте якесь нагадування, яке не дозволить вам піти, коли авто відкрите. До речі, навіть якщо ви замкнули двері брелоком, не полінуйтеся їх перевірити. Через збій в електросистемі одна з дверей може не закритися.

Зробіть автомобіль неповторним

Існує декілька способів додати машині індивідуальних рис. По-перше, аерографія відразу зробить вашу машину ну дуже непривабливою для викрадачів. Другий варіант складніше: для тих, хто не любить малюнки на авто — зробіть маркування автомобіля. З такою машиною у викрадача буде занадто багато мороки під час продажу, а скоріше за все, він зовсім не зможе її продати. Тоді який сенс в угоні?

Зніміть кермо

Навіть якщо ваша машина заводиться без ключа, зловмисникові досить непросто буде виїхати куди-небудь без керма! Звичайно, постійно тягати з собою кермо — не варіант, але на ніч цілком можна забрати його додому. Або покладіть кермо в багажник. Це вже затримає, а то і зовсім зупинить злодія.


Не пропустіть