Яким має бути ідеальний автомобіль для жінки?

Автомобілістки, як і автомобілісти, мають різні характери та смаки. Проте мало не всіх панянок за кермом поєднують однакові вимоги до автомобіля, пише expres.ua.

“Для жінок більше важить комфорт і продуманість машини, ніж для чоловіків. Ця продуманість має виявлятися в дрібницях”, – каже Лада Кубарєва, яка щодня їздить власною машиною на роботу. Вона розповідає, яким має бути ідеальний автомобіль для жінки.

Панянкам зручніші автомобілі з високою посадкою сидіння, у них кращий огляд, легше паркуватися. Кермо та водійське крісло має регулюватися за висотою. Інтервал між педалями повинний бути мінімальний, щоб легко було тиснути на газ і гальма у вузькій спідниці.

У жіночому авто пас безпеки має регулюватися за висотою у точці його кріплення до бічної стійки кузова.”Регульована рульова колонка та сидіння за висотою просто необхідні дівчатам середнього й невисокого зросту. Зміна положення керма на себе і від себе надзвичайно важлива для вагітних. Також для останніх дуже бажана автоматична коробка передач”.

“Якщо цього немає, пас неприємно тисне в груди. Деякі пані через це не пристібаються, а я кладу між грудьми й паском невелику подушечку. Вожу її з собою”.

Машина повинна бути з підсилювачем керма, електричними склопідйомниками та кондиціонером.

“Ці пристрої фізично полегшують управління автівкою. На “Жигулях”, на яких я вчилася їздити, цього начиння не було. Тому мені доводилося часто привставати із сидіння, щоб за допомогою ваги свого тіла заганяти важіль коробки передач на потрібну передачу. Також з потугами повертала кермо. Поки доїжджала до потрібного місця цим автомобілем, була вже втомлена.”

В автівці пані мають бути місця й відділення для невеликих речей – шухляди, ніші та додаткові бардачки.

“Основний бардачок повинен бути якомога більшим. Чим більший бардачок, тим менша дамська сумочка. Бардачка в моєму Chery QQ мені не вистачає. А крім нього немає, де приткнути дрібні речі. Я щодня на підборах. Щоранку біля машини доводиться перевзуватися у зручніше взуття для водіння. Його тримаю біля пасажирського сидіння, сумку з необхідними документами – на тому ж сидінні, багато речей вожу в багажнику. У Volkswagen мого чоловіка – два бардачки. Один – біля водія, інший – біля пасажира. Зручно, коли під сидінням водія встановлена шухляда для змінного взуття”.

У козирках від сонця бажано, щоб були вмонтовані макіяжні дзеркальця з підсвіткою. Необхідне відділення для великих окуляр.

“Жінкам подобаються великі затемнені окуляри. Часто такі не поміщаються у стандартні авточохли. Тому до цієї деталі треба придивлятися заздалегідь, поки машина ще не куплена”.

Бажано, щоб жіноче авто було обладнане підігрівом бічних люстерок, підігрівом крісел і потужною пічкою. Також необхідна система дистанційного запуску двигуна.

“Це надзвичайно потрібне обладнання. Інколи виходжу взимку в тонесеньких панчохах і поки відкопаю зі снігу машину, вже від холоду зуб на зуб не попадає. Сідаю в авто, а у ньому – морозильник. Ще й люстерка та заднє вікно замерзлі, не видно нічого. В такому холодильнику півдороги мушу їхати, поки пічка не нагріє все. У чоловіковому Volkswagen значно комфортніше. Автомобіль нагрівається за 4 хвилини”.

Інтервал між техобслуговуванням машини жінки має бути не меншим за 15 тисяч км, аби рідше мати мороки із вирішенням технічних питань. Пані цього не люблять.


Не пропустіть