Особливості «осіннього» водіння

Крім жовтого обпадаючого листя, голих дерев і дощів, осінь приносить і кілька нових «сюрпризів» для автомобілістів. Наприклад, сліпуче сонце, перший мороз на лобовому склі і не тільки. Тому, що б уникнути неприємних несподіванок на дорозі, варто врахувати наступне:

Уникайте їзди по мокрому листю. Опале мокре листя роблять дорогу слизькою і надзвичайно небезпечною. Будьте особливо обережні на таких дорогах, а краще уникайте їх взагалі.

Несправний акумулятор – одна з головних причин поломок автомобіля, особливо під час похолодань.

Не до кінця справний акумулятор восени, взимку, швидше за все, зламається остаточно. Тим більше якщо він служить вже більше ніж п’ять років, його потрібно перевірити в обов’язковому порядку, і при необхідності замінити на новий. Так ви зможете уникнути непередбачених і ще більш дорогих поломок в майбутньому.

Години денного світла. З приходом осені, день стає коротшим, і темніти починає раніше, тому водіння в темний час доби стає практично неминучим. Погіршена видимості на дорозі може створити незнайомі умови водіння, навіть на знайомій дорозі. Тут потрібна особлива уважність і обережність, а так само не забувайте про таких учасників дорожнього руху як велосипедисти, мотоциклісти і пішоходи, які менш помітні.

Не забудьте про мороз. Через низькі нічні температури може замерзнути лобове скло вашого авто, але також це стосується і доріг. Завжди очищайте лобове скло перед виїздом, і будьте обережні на дорогах. Швидкість слід зробити меншу ніж зазвичай, так як через перші заморозки вона може бути слизькою. Особливо обережно потрібно їхати по затемненим ділянкам, в таких місцях часто утворюється ожеледь.

Туман. Туман холодним осіннім ранком може значно погіршити вам видимість і сприйняття відстані. Головна помилка, яку здійснюють водія в таку погоду, це використання дальнього світла, замість того що б погасити фари. Дуже добре, якщо у вас є протитуманні фари.

https://avtoblog.ua/


Не пропустіть