Які звички водіїв “вбивають” авто

Звички водіїв, особливо зі збільшенням стажу водіння, здатні завдавати значної шкоди автомобілям, а значить, і спустошувати гаманець їх власників.

Важливо розуміти, що з вкоріненими звичками досвідчених водіїв боротися найважче, тому що їм важко від них відмовитися. Кілька найбільш поширених помилок називає «Народна Правда».

Опора рукою на важіль коробки передач відноситься до найбільш частих помилок водіїв. По-перше, рекомендується тримати кермо обома руками, але також важливо, що від постійного навантаження на коробку активно змішуються синхронізатори з шестернями, чому перемикання передач погіршується.

Вкрай небажано заправляти бак, коли він спустошив. Справа в тому, що всередині бака скупчуються механічні домішки і на дні з’являється осад. Цей бруд надалі потрапляє в паливний насос, від чого йому завдається шкода і фільтрів. Взимку ж краще тримати не менше половини бака заповненим, щоб мінімізувати появу великої кількості конденсату.

Часте пригальмовування веде до регулярної заміні гальмівних колодок і дисків. Тому рекомендується своєчасно замінювати гальмівні шланги і стежити за рівнем гальмівної рідини.

Необхідно постійно прислухатися до звуку машини. Якщо виникає відчуття про появу нехарактерних звуків, то краще відразу ж звернутися на діагностику.

Для машин з автоматичною коробкою передач важливо використовувати ручне гальмо, особливо при постановці на схилі, щоб не перевантажувати замок шестерні вихідного вала коробки.

На непрогрітому двигуні краще не вичавлювати високі обороти, оптимально почекати прогріву двигуна, і тільки потім починати рух.

У деяких водіїв з’являється звичка постійно тримати ногу на гальмі при руху по схилах. Це веде до перегріву в гальмівній системі, зносу гальмівних колодок і дисків. Краще перемикатися на більш низьку передачу, щоб пригальмовувати двигуном.

Джерело narodna-pravda.ua

Не пропустіть