Складено ТОП-5 водійських звичок, від яких страждають фінанси

Володінням автомобілем є досить дорогим задоволенням. Природно, що витрати на пальне та технічний сервіс автомобіля будуть постійними, але ряд водіїв роблять кілька непотрібних речей, що збільшують всі витрати на транспорт.

Багато автолюбителів, які стикаються з ремонтом трансмісії, тому вони в курсі, скільки витрачається фінансів на їх ремонт і запчастини. Тому не варто фізично впливати на важіль КПП. Багато кладуть руку на селектор, так як це зручно. Маса руки тисне на синхронізатори і втулки, а це вже зайва вага.

Наступною звичкою варто назвати витрату палива до порожнього паливного бака. В результаті такої процедури на дно опускаються різні домішки, бруд і інше. Паливний насос всмоктує все, що залишилося на дні бака. Велику небезпеку порожній бак представляє для дизелів, і тому треба спостерігати за лампою рівня палива.

Далі слід назвати холодний двигун. При мінусовій температурі автолюбитель прогріває автомобіль. У такому випадку потрібно не розганяти автомобіль до високої швидкості. В ході поїздки багатьом елементам необхідний час для нагріву.

На авто, оснащених АКПП не дуже затребувана функція ручного гальма. Але є ряд випадків, де гальмо стоянки може врятувати авто від проблем. Це ті ситуації, коли машина знаходиться на схилі. Тому потрібно використовувати ручник в такому положенні. Використовувати ручник не варто при морозах.

Ще однією звичкою, що впливає на фінанси є прагнення поганяти на авто, що впливає на знос колодок і гальмівних дисків, але є й інші проблеми. Це і перевантаження мотора і КПП і перегрів гальмівної рідини.


Не пропустіть