Як і чому запах вказує на поломку в автомобілі

Дивний і часом неприємний запах в салоні машини не завжди вказує на те, що її власник нечупара.

Навпаки деякі можуть сигналізувати про поломки в авто, передає «Народна правда» з посиланням на «Сегодня».

Наприклад, якщо пахне «горілим килимом», то це може говорити про проблеми з гальмами. В такому випадку, природно, слід перевірити систему в найкоротші терміни.

Запах «тухлих яєць» вказує на перегрів каталітичного нейтралізатора, а тому час відправитися в автосервіс, щоб замінити його. За запаху горілої гуми ймовірно прослизає ремінь, або тре незакріплений шланг, або ж під двигун або у вихлопну трубу потрапив целофановий пакет.

Якщо пахне гарячим або горілим маслом, то також з кількох причин: або потрібно його змінити, або воно потрапляє на колектор, або двигун перегрівається, або датчик температури, або ж вакуумний модулятор зламані.

Запах «несвіжих шкарпеток» – дає зрозуміти, що на випарнику кондиціонера з’явилася цвіль, яку потрібно дезінфікувати. Однак спершу потрібно відключити кондиціонер, включити вентилятор на максимум, і проїхати так пару-трійку кілометрів.

Коли чутно запах «солодкого сиропу», пора потурбуватися щодо можливого витоку охолоджуючої рідини. Важливо розуміти, що запах приваблює тварин, які можуть залізти під капот.

А «згорілий тост» радить перевірити машину на ймовірне ураження електричним струмом чи пошкодження ізоляції проводки. Якщо ж ви відчуваєте запах вихлопних газів, то це швидше за все несправна вихлопна система.

Джерело narodna-pravda.ua

Не пропустіть