Поломки автомобіля, які краще навіть не ремонтувати

Деякі несправності можуть перетворитися на справжній кошмар для автомобіліста. У такій, що іноді краще не морочитися з ремонтом, а відразу позбутися автомобіля.

При дуже великому бажанні і великому бюджеті відремонтувати можна все. А з огляду на сучасний рівень діагностичного обладнання і техніки – і поготів. Але бувають несправності, від яких потрібно бігти, як від вогню.

Мова піде не про ті несправності, на які можна закрити очі. Навпаки! Ми зібрали істотні недоліки, виправлення яких обійдеться вам недешево, але ігнорувати які просто не можна.

Якщо ви тільки збираєтеся купити автомобіль, дані дефекти – вірна ознака, що цього робити не варто.

Корозія

Про те, що наші автомобілі експлуатуються в украй несприятливих умовах, не знає тільки ледачий. Тут і особливості клімату і, звичайно ж, реагенти, якими широко поливають наші дороги. Не дивно, що корозія кузовних деталей зустрічається часто. Особливо схильні до цієї напасті старі машини з кузовами без оцинковки. Від іржі страждає не тільки кузов, але і елементи, що знаходяться під днищем – наприклад, деталі вихлопної системи і елементи підвіски.

Побачили осередки корозії? Навіть якщо це поверхнева корозія – готуйтеся до заміни деталі. Лікувати такі болячки вийде собі дорожче: або витратите купу грошей, або ремонт буде недорогим, але абсолютно неякісним. Якщо ж ви вибираєте б/у-машину, і бачите, що її вразила іржа, пошукайте інший варіант.

Порушення геометрії кузова

Якщо ваш автомобіль побував в ДТП, то існує ймовірність, що геометрія кузова вже зіпсована. Причому для цього зовсім необов’язково потрібна серйозна аварія – вистачить і відносно невеликого зіткнення. Порушення геометрії кузова може загрожувати не тільки псуванням зовнішнього вигляду. Через приховані пошкоджень може зіпсуватися керованість автомобіля, що в кінцевому рахунку позначиться на безпеці.

Відновлення геометрії кузова – одна з найбільш дорогих операцій. Тому якщо ви зіткнулися з такою проблемою, машину краще продавати. Неспроста страхові компанії в таких випадках як правило відправляють автомобіль “під списання” – виплати вийдуть набагато менші, ніж піде на відновлення машини.

Сильний знос двигуна

Якщо у вас старий автомобіль, то проблеми з мотором можуть стати головною причиною для одного з двох рішень. Перше з них – це капітальний ремонт двигуна. Як зрозуміти, що він потрібен? Зрозуміло, потрібна ретельна діагностика і індивідуальний підхід. Але якщо ваш мотор почав сильно “їсти” масло, з вихлопної труби валить сизий або чорний дим, при русі двигун погано тягне або починає смикатися і барахлить, а з-під капота доносяться “стуки”, то, швидше за все, час настав і агрегат потребує серйозного ремонту. Майже напевно дешевим він не буде.

Є і друге рішення. При появі подібних ознак – продати автомобіль. Навіщо вам витрачати гроші і нерви на дорогий капітальний ремонт, якщо ви можете просто позбутися від усіх цих неприємностей, продавши машину? Звичайно, не варто обманюватися – астрономічних сум за свого “залізного коня” з такими проблемами ви не отримаєте. Зате ви виграєте в часі, отримаєте гроші і спокійно зможете за цей час підшукати новий транспортний засіб. Не виключено, що в кінцевому підсумку ви виграєте і за часом і по грошах.

Дефектний “автомат”

Сучасні автомобілі оснащуються досить широким спектром коробок передач, що відрізняються один від одного конструктивно. Наприклад, тут і класичні “автомати”, і варіатори, і роботизовані трансмісії з одним зчепленням, і роботи з двома зчепленнями. Але звичайна людина будь-яку машину з двома педалями називає автомобілем з “автоматом”, тому в даному випадку ми маємо на увазі всі ці трансмісії.

До того ж, у них є спільний об’єднуючий фактор – дорожнеча ремонту в порівнянні з класичною “механікою”. Звичайно, одні трансмісії відрізняються більшою надійністю, інші – меншою, але якщо ваш автомобіль вже не на гарантії, серйозні проблеми з АКП – це дуже великий головний біль. Та й до того ж ремонт такої коробки недешевий. Будьте готові, що 1000 євро – це мінімум, який доведеться віддати. При такому розкладі може виявитися, що продати машину – набагато вигідніше, ніж ремонтувати – і грошей менше втратите, і часу менше витратите.

“Потонула” електрика

Про автомобілі-потопельники було сказано чимало. Але особливу увагу в даному випадку хочеться приділити електриці такої машини. Справа в тому, що саме електроніка піддається найбільшому негативному впливу в результаті контакту з водою. Навіть двигун, який пережив гідроудар, в принципі можна відновити, хоч це і буде коштувати не так дешево.

А ось з електрикою потонулого автомобіля все складніше: обов’язково щось буде барахлити, відмовляти і всіляко про себе нагадувати. Ремонтувати електроніку “потопельника” зазвичай марно – в сучасних автомобілях її занадто багато.

Джерело avtoblog.ua/

Не пропустіть