Чому важливо сушити автомобіль взимку

Експерти поставили собі за мету нагадати українським автолюбителям про особливості експлуатації авто взимку і розповіли, чому так важливо “сушити” авто.

Фахівці кажуть, що якщо вологість в салоні підвищена регулярно, то конденсат може сховатися в дуже несподіваних місцях, не тільки на вікнах. Найчастіше він накопичується під оббивкою даху, що більше нагадує роботу звичайного холодильника.

До цього варто поставитися дуже уважно, кажуть експерти. Якщо запітнілі вікна у сильний мороз – це нормально, то накопичення вологи свідчить про несправності або в самому автомобілі, або в процесі експлуатації.

На підвищену вологість може впливати надмірне використання кнопки рециркуляції повітря, забитий салонний фільтр, короткочасні поїздки, коли машина не встигає толком провітритись тощо. Фахівці рекомендують частіше відкривати двері.

Зимове повітря дуже сухе. Відкривайте двері перед стоянкою, обов’язково провітрюйте після мийки, не забувайте використовувати кондиціонер, як би дивно це не звучало в зимовий період. Необхідно також регулярно чистити килимки від снігу та льоду.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть