Як не постраждати від «дорожньої агресії»: поради європейських фахівців

Деякі водії схильні до «дорожньої агресії» – спалахів неконтрольованої люті. Роздратування викликає поведінка інших водіїв або пішоходів. Неконтрольована лють може привести до фізичного насильства або навіть до застосування зброї. Як не постраждати від «дорожньої агресії»?

Річард Гладман з IAM RoadSmart дав кілька порад про те, як уберегтися від «дорожньої агресії».

– Якщо є конфлікт між двома учасниками дорожнього руху, то, мабуть, винні в цьому обидві сторони. Вам зовсім не обов’язково реагувати на агресію. Поступіться в конфліктній ситуації, навіть якщо ви відчуваєте себе потерпілим і ображеним. Не дозволяйте цій ситуації зіпсувати вам день.

– Хтось веде себе агресивно? Постарайтеся не звертати увагу на тих, хто веде на дорозі себе агресивно. Не реагуйте на них, не вступайте з ними в зоровий контакт. Постарайтеся потім не думати про це, щоб негатив не вплинув на вас.

– Якщо по відношенню до вас хтось поводиться агресивно, і ви боїтеся за власну безпеку, – викличте поліцію.

– Якщо у вас є при дорожньому конфлікті можливість виїхати – їдьте. Тільки не робіть це занадто поспішно, щоб не створити аварійну ситуацію. Пам’ятайте про власну безпеку і про безпеку інших учасників дорожнього руху та пішоходів.

– У вас є пасажир, який може зняти конфлікт на камеру мобільного телефону? Це було б непогано, якщо раптом вам знадобляться докази. Не забудьте сфотографувати або зняти на відео реєстраційний номер автомобіля, власник якого неадекватно поводиться.

– Не відкривайте двері, не відчиняйте повністю вікна. Не провокуйте якимись необережними словами іншого водія на агресію.

– Якщо ви помилилися – визнайте це і вибачитеся. Цього може бути цілком достатньо, щоб конфлікт припинився.

– Після того, як дорожній інцидент вичерпаний – зупиніть машину і подихайте повітрям. Можете трохи послухати музику – це вас відволіче.

Зараз кожна людина в тій чи іншій мірі піддається стресам, і автовласники не виняток. В результаті, все частіше проявляється агресія за кермом. Потрібно намагатися уникати конфліктних ситуацій, а якщо вони з’являються, то мирно їх вирішувати.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть