Експерти назвали найкращі автомобільні гаджети, що економлять гроші

Експерти Auto Express назвали сім найкращих гаджетів для автомобілів. Одні з них сприяють меншій витраті палива, інші скорочують страхові витрати – так чи інакше, в довгостроковій перспективі вони допоможуть автовласникові заощадити.

1. Система контролю тиску в шинах (TPMS)

Всі автомобілі після 2014 року випуску оснащуються цією системою. Але якщо автівка стара, тиск доводиться перевіряти вручну. Близько 20% палива витрачається для подолання опору коченню, і воно збільшується, якщо тиск в шинах низький, що безпосередньо впливає на бюджет. Купивши TPMS клієнт відчує фінансову вигоду вже через 18 місяців.

2. Відеореєстратор

Це популярний аксесуар, який швидко розвивається. Нові покоління з’являються раз в декілька місяців, набуваючи нових опцій. Корисна річ в разі ДТП, з його допомогою страхові виплати простіше і швидше отримати.

3. Супутниковий навігатор

Навігатори допоможуть вибрати оптимальний маршрут та не простоювати в заторах, не спалювати зайве паливо, особливо якщо вони оснащені просунутою системою Speed Camera Alert. Окремо актуальні для водіїв, які їздять на великі відстані.

4. OBD-захист

Нову автівку злодії можуть відчинити електронним способом, а не старим добрим – через вікно. Рульовий замок може бути відносно недорогим і простим способом для захисту від крадіжок, він заощадить гроші і позбавить від незручностей, пов’язаних з викраденням.
Не завадить придбати протектор для бортового діагностичного порту. Це точка входу, яка використовується для обслуговування дилерами, дозволяє злодіям підключати і клонувати ключі або навіть керувати автомобілем. Купівля та установка обійдуться недешево, але це краще, ніж викрадений автомобіль.

5. Курс еко-водіння (екодрайвінг)

Навчальний курс правильного економного водіння. Дуже популярний на Заході і стає популярним у нас. Стверджується, що екодрайвінг економить до 15% пального.

6. Телематичний додаток

Використовується автостраховиками для того, щоб оцінити стиль водіння застрахованої особи і згодом нарахувати їй річну страхову премію або надати знижку на поліс.
Витрати на такі додатки мінімальні, більшість з них безкоштовні, наприклад Octo U Telematics або новий додаток Shotgun від Direct Line. По суті, вони перетворюють смартфон в бортовий “чорний ящик” і відстежують стиль водіння водія, включаючи швидкість, плавність ходу, локацію і час доби.

7. Система слідкування (GPS Автотрекер)

Один із способів поліпшити шанси на пошук викраденого автомобіля і зменшити фінансові наслідки. Коштує недешево (близько 340 доларів) за базову систему. Але для власника дорогої автівки, яка є мішенню для злодіїв, початкові витрати на цю техніку можуть окупитися в довгостроковій перспективі.

Джерело avtonovyny.com.ua

Не пропустіть