Подорож на автомобілі: 7 корисних лайфхаків

Літо – сезон відпусток і далеких поїздок на море. У поїздці на велику відстань все буде зовсім інакше, ніж за стандартним маршрутом «дім-робота-дім». Тому варто добре підготуватися – це допоможе уникнути багатьох неприємностей.

Ми ж хочемо поділитися з вами кількома порадами, які точно комусь допоможуть в одній з таких поїздок.

Паркування

З багатьма траплялося приїхати в нове місто, запаркувати авто, піти оглядати на пам’ятки, а потім … бігати і блудити по незнайомому місту в пошуках машини. Щоб цього не сталося досить дуже простої дії: припаркував авто – зазначив місце на карті свого смартфона – гуляй сміло!

Аптечка

У далекій дорозі аптечка – не просто формальність і навіть не набір ліків. Це повинен бути комплект порятунку на всі випадки. Крім стандартного набору візьміть з собою невеликий плед, дешевий мобільний телефон, трохи їжі, що не псується. Все це допоможе якщо ви раптом застрягнете в безлюдному місці, а телефон – на випадок якщо ваш вкрадуть. Все-таки дрібне злодійство в туристичних місцях процвітає по всьому світу.

Вода

Обов’язково візьміть води з хорошим запасом і розподіліть її по машині. Адже може трапитися, що ви опинитеся в глухому місці. А без води людина може протягнути найменше.

Місце збору сміття

Щоб після поїздки салон авто не перетворився на смітник краще відразу потурбуватися про створення порядку в зборі і утилізації сміття. Купіть або зробіть з підручних засобів невелику сміттєву урну і не кидайте обгортки від їжі куди попало.

Орендована машина

Якщо ви в подорож берете авто в оренду – не полінуйтеся і зробіть кілька фотографій з усіх боків. Щоб потім вас не звинуватили в тому, що це ви трохи подряпали бампер.

Тріщини на лобовому

На трасі, особливо якщо це українська траса, з-під коліс інших машин часто вилітають камінці, які можуть пошкодити лобове скло. Щоб тріщина не розрослася – замажте її безбарвним лаком для нігтів з двох сторін. А вже по приїзду додому займетеся питанням більш грунтовно.

Експрес-охолодження

Коли авто постоїть кілька годин під палючим сонцем, його салон перетворюється в сауну. Щоб полегшити роботу кондиціонеру спочатку гарненько його провітріть. Щоб зробити це швидко з одного боку відкрийте вікна, а з іншого помахайте дверима. Це дозволить максимально швидко вигнати з салону гаряче повітря.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть