До яких температур нагрівається салон авто влітку

Найвідоміший педіатр України, доктор Євген Комаровський на своїй сторінці в фейсбуці у вигляді яскравої і дуже інформативної інфографіки показав автомобілістам, наскільки швидко нагрівається салон автомобіля, який стояв на вулиці в літній час.

Метою подібної демонстрації стало попередження – ні в якому разі навіть «на 5 хвилин» не залишати дітей або тварин в закритому автомобілі.

Незалежно від того, чи стоїть машина в тіні або на сонці, відкриті у неї вікна, при температурі навколишнього середовища 21 С, вже через всього 10 хвилин в салоні температура підскакує до 31,5 С, і в ній стає жарко, як в сауні.

А через півгодини, коли температурні показники зростають до 40 С, будь-яка жива істота почне відчувати найсерйозніші фізичні наслідки (тепловий удар), аж до летального результату.

При 35-градусній спеці (а така в Україні влітку трапляється часто) подібні показники стають і зовсім страшними: за 10 хв. салон автомобіля нагрівається до 45,5 С, а за півгодини – до 54 С.

При цьому, варто пам’ятати, що вже при 42,5 С в тваринному білку, з якого складається тіло людини, починають відбуватися незворотні процеси руйнування (денатурації).

Нагадуємо всім автомобілістам!

Навіть якщо здається, що вам потрібно вискочити з машини буквально на пару хвилин, не кидайте в ній малюка або собаку! Життя – непередбачувана штука, і пару хвилин з не залежних від вас причин можуть розтягнуться на 10, 30, і більше хвилин. Не дайте лінощам стати причиною непоправної трагедії!

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть