Водійські звички, які буквально вбивають ваш автомобіль

Виявляється, багато водійських звичок шкодять вашій машині і приносять непотрібні витрати. Ось список 9 звичок, від яких вам потрібно негайно позбутися, щоб ваша машинка прослужила довше.

1. Тримати ногу гальмі під час спуску.
Багато людей роблять так, щоб швидко зупинитися в будь-який час. Але через це диски і гальмівні колодки нагріваються, і можуть взагалі вийти з ладу! Краще знижуйте передачу і «гальмуєте мотором», щоб не дати машині розігнатися, а педаль гальма використовуйте в крайньому випадку.

2. Тримати руку на важелі перемикання передач.
По-перше, так робити не можна, тому що водієві постійно потрібні обидві руки. По-друге, ваша рука створює постійний тиск в коробці передач. Це змушує шестерінки рухатися, викликаючи проблеми, а ремонт обійдеться дуже дорого.

3. Заправлятися тільки тоді, коли бак порожній.
Коли ваш бензобак порожніє, на його стінках утворюється осад. Невеликі шматочки бруду потім потрапляють в фільтр і паливний насос, тому бензин не може дійти до двигуна.

4. Часто і різко гальмувати.
Якщо вам подобається часто гальмувати, ви наносите пошкодження колодкам і гальмівних дисків. Щоб уникнути цього, не забувайте регулярно міняти гальмівний шланг. І навчіться гальмувати плавно і дивитися в дзеркала.

5. Ігнорувати підозрілі шуми.
Всякий раз, коли ви чуєте дивні звуки в своїй машині, це ознака неполадок. Якщо ви проігноруєте це, проблема буде погіршуватися. Повірте, машина зламається, коли ви найменше будете цього очікувати. Тому позбавте себе від проблем: коли почуєте щось дивне – зверніться до механіка.

6. Їхати дуже повільно.
Звичайно, всі повинні бути обережні зі швидкістю. Але коли ви їдете дуже повільно, мотор працює нераціонально і спалює більше палива.

7. Не використовувати гальмо стоянки.
Коли ви паркуетесь, вашу машину на місці утримує непрацюючий мотор. Щоб зняти з нього навантаження, потрібно вибрати нейтральну передачу і використовувати ручне гальмо. Це запобіжить непотрібному зносу редуктора і двигуна.

8. Газувати при холодному двигуні.
Більшість сучасних двигунів не потрібно прогрівати. Але все ж, поки індикатор не покаже оптимальну температуру мотора, не перевищуйте 2 тисяч оборотів. Краще почекати 1-2 хвилини і уникнути непотрібних витрат згодом.

9. Котитися з вимкненим мотором
Шини, колеса і підвіска вашого автомобіля – це одне ціле. Якщо шини рухаються, коли все інше вимкнено, вони можуть деформуватися, а підвіска перестане бути збалансованою. До того ж, ви передчасно псуєте рульовий механізм.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть