3 найпоширеніші помилки, які повільно вбивають ваш автомобіль

Для того, щоб автомобіль перестав їздити не обов’язково здійснювати радикальні заходи, наприклад, затиснути гальма і газ одночасно. Які ж дії призводять до поломки автомобіля? Розглянемо 3 найбільш поширені випадки, які зменшують термін життя вашого залізного коня.

№1. Багажник на даху

Багажник, який встановлюється на дах авто – річ корисна, але цим додатковим місцем, потрібно користуватися обережно. Максимальна вага, яку може провезти машина на даху, залежить від таких факторів: клас машини, спосіб кріплення багажника та інше. У середньому, звичайний седан витримує близько 70 кг. Головна причина пошкодження в авто, що перевозить вантаж на даху – це зміна аеродинаміки і розподілу ваги машини. Також, при прискоренні, наприклад до 80 км/год, такий вантаж може зміститися назад, багажник відірветься і зашкодить даху авто, інформує Ukr.Media.

№2. Дати машині відпочити

ашину винайшли, щоб вона їздила. Якщо автовласник вирішив дати відпочити своїй “конячці”, наприклад, рік і більше, то це може стати причиною безлічі проблем. Справа полягає в наступному: транспортний засіб має рухомі деталі, які повинні регулярно змазуватися. При тривалому «відпочинку», масла деяких вузлів можуть підсохнути. Якщо такий автомобіль різко завести, то є шанс почути скрегіт металу. Порада: коли купуєте машину, і вам кажуть, що машина довго стояла в гаражі, уточніть наскільки довго авто було без руху.

№3. Заправлятися дешевим паливом

Іноді, водій забуває вчасно заправитися, і йому доводиться їхати на найближчу заправку. Але не на всіх АЗС продають хороше паливо. Неякісне паливо, може створити багато проблем надалі. Наприклад, збільшити витрати палива і погіршити тягу двигуна. Одна заправка на неперевіреній АЗС може призвести до серйозних наслідків, наприклад, ремонт двигуна. Особливо це стосується сучасних машин з високотехнологічними двигунами.


Не пропустіть