Стало відомо, чим небезпечний порожній паливний бак автомобіля взимку

Стало відомо, чим небезпечний порожній паливний бак автомобіля взимку. Він може привести до серйозної поломки машини. Зокрема, порожній паливний бак в холодну пору року може фактично знищити паливний насос.

Як вважають автоексперти, відбувається це з вини конденсату, що утворюється через різницю температур зовні і всередині бака. Причина в тому, що в паливному баку знаходиться не тільки пальне (бензин, дизельне паливо), а й пари води. В результаті утворюється конденсат. Взимку утворення конденсату йде особливо активно.

Чим менше в баку бензину, тим більше там буде конденсату. Потім вода змішається з бензином і осяде на дні паливного бака. А вже звідти вода у вигляді снігового нальоту потрапить в горловину паливного насоса, фактично заблокувавши його діяльність.

В результаті двигун почне давати збої. Виправити цю проблему можна буде тільки ремонтом зі зняттям паливного насоса і очищенням його від шару льоду. Тому експерти взимку рекомендують заповнювати паливний бак мінімум на 75% від його об’єму.


Не пропустіть