Надійний метод покращити світло фар своїми руками

Багато автомобілістів, які зробили свій вибір на користь машини з пробігом, помічають, як згодом світло оптики тьмяніє. Фари, які ще зовсім недавно давали яскраве світло, стають менш ефективні і не можуть видати необхідний рівень освітленості. Дуже часто автомобілісти можуть зіткнутися з проблемою зміни напрямку променів. Через це вони можуть засліпити водіїв машин на зустрічній смузі. Це створює аварійні ситуації, оскільки такий стан оптики йде в розріз з прийнятими нормами і правилами дорожнього руху.

Однак, є один досить робочий дідівський метод, який дозволить дуже швидко повернути фарам яскравість. Варто відзначити, що він розрахований на те, щоб власними руками відновити стан передньої оптики. Якщо ж проблема полягає в лампочках або невірних налаштуваннях, то перш за все потрібно зайнятися саме ними.

Всім відомо, що з часом на фарах з’являються і накопичуються різного роду мікропошкодження. На великій швидкості в них неминуче врізається пил або дрібні камені. Тому уникнути виникнення дефектів на вдасться – це природний процес. В результаті цього оптика може почати мутніти або віддавати жовтим відтінком вже через 100 тисяч кілометрів пробігу. Це не тільки позначається на зовнішньому вигляді автомобіля, роблячи його непривабливим, але істотно знижує якість освітлення. Природно, в такій ситуації насамперед виникає бажання просто-напросто купити нові фари, але це може влетіти в копієчку.

Саме дрібні пошкодження призводять до того. Що світло, яке має бути спрямоване вперед, відхиляється в сторону. Це досить небезпечно для автомобілів, які їдуть по зустрічній смузі руху. До того ж, існує норма щодо світла, який потрапляє на «зустрічку». Вона становить 350 кд, але якщо фари старі, то цей показник, як правило, збільшений в кілька разів.

Для того, щоб своїми руками вирішити цю проблему, вам знадобиться звичайна алмазна паста. Таку використовують для полірування каменю, ножів і інших твердих матеріалів. Знайти її можна практично в кожному магазині будівельних матеріалів або господарських товарів. Мікроскопічні абразивні частинки в її складі допоможуть відновити пошкоджену поверхню.

Першим ділом необхідно ретельно вимити фару і протерти м’якою ганчіркою. Дуже важливо, щоб на ній не залишилося пилу і бруду. Далі нанесіть пасту на поверхню фари рівномірним шаром і дайте підсохнути. Після цього необхідно буде обробити цю область абразивом. Підійде як звичайний наждачний папір, так і спеціальна насадка на шліфувальній машинці.

Як показує практика, алмазна паста дає кращий результат, ніж спеціальна автохімія. Всі пошкодження затираються, поверхня шліфується, а ефект від подібної обробки зберігається надовго.


Не пропустіть