Які звички водія шкодять автомобілю

Майстри автосервісів впевнені, що найчастішою причиною поломок автомобілів є людський фактор. Тобто водії власноруч «вбивають» свої авто і навіть не помічають цього.

На думку фахівців, більшість водіїв байдуже ставляться до своїх машин. Мовляв, завелася і можна їхати. Тому крім регулярних технічних оглядів, потрібно і самому не лінуватися і прислухатися до свого автомобіля.

Важливий показник, який впливає на роботу автомобіля – несвоєчасна зміна масла. Досвідчені водії знають, що слухати виробників, які радять міняти масло раз в 10-15 тисяч кілометрів, не варто. Важливим фактором є стиль експлуатації і манера їзди.

Досить часто в цілях економії пального, водії провокують детонацію в камері згоряння двигуна. Економія це звичайно добре, але таким чином водії прискорюють ремонт двигуна та інших вузлів.

Про наслідки їзди на непрогрітому двигуні пишуть багато, але водії все одно ігнорують цю вимогу. Якщо ви взимку сідаєте в авто і відразу в дорогу, то незабаром такий режим їзди призведе до швидкої поломки деталей двигуна і підвіски.

Важливо також вміти правильно перемикати швидкості. Здається це банально, але насправді багато водіїв роками експлуатують авто, але так і не навчилися правильно користуватися важелем КПП.

Джерело avtolubiteli.club

Не пропустіть