Автоексперт розповів, чим загрожує регулярний старт з другої передачі

Експерт розповів, чим для власника авто з механічною трансмісією загрожує постійне включення другої передачі при старті – повідомляє avtodream.org.

Серед автолюбителів досі ходить байка про те, що, якщо рушати з другої швидкості, можна заощадити час на розгін, а також паливо.

Фахівці заявляють – це міф.

Експерти відзначаю, що в разі включення другої передачі при старті, водієві доводиться довше утримувати зчеплення напіввідкритим.

Таким чином, відбувається перегрів дисків, які прослизають, частково передаючи крутний момент від мотора до коробки передач. Тому, чим частіше водій рушає з місця з другої швидкості, тим вище ризик передчасного зносу дисків зчеплення.

Досвідчені водії запевняють, що заощадити час на розгін таким чином неможливо, оскільки енергія витрачається на пробуксовку дисків. Економія палива теж нереальна. Фахівці відзначають, що на другій передачі двигун споживає рівно стільки ж пального, скільки і на першій швидкості.

Втім, автоексперти підкреслюють, що існує ситуація, коли старт з другої передачі виявиться корисним. Справа стосується випадку, коли необхідно рушити на дуже слизькій поверхні.


Не пропустіть